Prima pagina   Activitatea mea

Poza profil
Carti despre teoria succesului ce parere aveti ?
Cartile astea se scriu pentru a aduce succesul celor care le scriu sau sunt de real folos pentru cei care le citesc si pun in practica ce scrie acolo
Categoria: Discutii generale pe data de 03.02.2011
  Raporteaza neregula
Afla cand se adauga raspuns la acest subiect. Acesta va fi afisat in sectiunea `Noutati` (Contul meu), imediat ce va fi postat in forum.

68 Raspunsuri
Ordonare: Cele noi in fataCele vechi in fata
citeste Dale Carnegie si Napoleon Hill

90% dintre cartile despre succes scrise de atunci incoace se bazeaza pe scrierile lor (si nici macar ei nu sunt primii ;) )

dar ca idee: cu siguranta ca o carte "despre succes" (aproape oricare) te va ajuta mult mai mult decat orice emisiune de doi bani de la TV, gen "acces in rect" si de astea
  Nu-mi place!  Imi place!  Raporteaza neregula
Poza profil
Silvia Enache
pe 03/02/2011
Raspunde
O singura reteta a succesului - "Tot ceea ce faceti sa faceti din toata inima, ca pentru Dumnezeu, nu ca pentru oameni".
E din Biblie, si a spus-o apostolul Pavel.
Restul cartilor cu teorii despre succes contin doar interpretari ale acestei fraze ;)
+2   Nu-mi place!  Imi place!  Raporteaza neregula
Silvia Enache a scris:

O singura reteta a succesului - "Tot ceea ce faceti sa faceti din toata inima, ca pentru Dumnezeu, nu ca pentru oameni".
E din Biblie, si a spus-o apostolul Pavel.
Restul cartilor cu teorii despre succes contin doar interpretari ale acestei fraze ;)

...si ale altor fraze din biblie

intr-adevar, cele mai multe scrieri despre succes se bazeaza pe idei de mult scrise in biblie si in alte carti ale intelepciunii antice, iar biblia, la randul ei, se bazeaza pe alte carti dinaintea ei ;)

reiese f clar asta (ca in biblie gasesti cam tot ce ai nevoie pt a atinge succesul) citind lucrarile lui Norman V Peale sau ale lui Russel Conwell
norocul nu are a face cu succesul ;)

succesul inseamna 1% talent si 99% munca

http://tinyurl.com/68a8f6j

;)
eu nu cred, ci am invatat asta de la cei care au reusit ;)
ai citit http://tinyurl.com/68a8f6j ?
Poza profil
negru daniela
pe 03/02/2011
Raspunde
Daca nu e un dram de noroc poti munci ,poti fi superdotat,nu vei REUSI,asta e adevarul adevarat.
Minte cine nu recunoaste importanta elementului noroc in ecuatia succesului in viata in general,nu numai in cariera profesionala.
Dar normal ca "motivationalele" nu mizeaza f. mult pe noroc .
+2   Nu-mi place!  Imi place!  Raporteaza neregula
Poza profil
Eduard - Stefan Ionescu
pe 03/02/2011
Raspunde
Intotdeauna m-au amuzat teribil genul asta de carti . "Cum sa reusesti in viata", "Cum sa fi fericit" etc etc.

Logic ca sunt doar "abureli" scrise pentru a castiga bani si a spala creere. Scopul este si acela(pe langa cel pecuniar) de a-ti modela mentalitatea, a te standardiza (tu crezand ca de fapt te initiezi si te distingi ), prin care sa fi mai previzibil si usor de manipulat prin tot felul de "nade" .

Este la fel ca si cei care vand solutii/scheme magice de a castiga la loto ! :)))

Daca ar detine cu adevarat asemenea secrete, care dintre noi s-ar mai chinui sa le vanda altora in loc sa le foloseasca si sa se imbogateasca fara vreun efort ,doar din cateva numere alese jucate cand si cum trebuie ?

Dar cum in fiecare secunda se naste cate un naiv(ca sa folosesc un eufemism)...toata afacerea este sa-l gasesti pe primul, ca dupa aceea totul demareaza de la sine, naivii atragandu-se unul pe altul in acest joc al "secretelor" mult ravnite.
+1   Nu-mi place!  Imi place!  Raporteaza neregula
mda, cam o discutie de genul acesta m-a determinat candva sa scriu acest articol:

http://bit.ly/b3mR7v

:)
este o perceptie gresita:

oamenii talentati si speciali care se nasc in familii defavorizate nu se rateaza pentru ca nu au noroc, ci pentru ca ei nu stiu ca pot reusi in ciuda sanselor ce par minime, pentru ca toti (da, toti) cei din jur le spun un singur lucru: nu poti, n-ai nici o sansa, nu vezi ca nu se poate?

daca acestia ar afla ca EI POT, nu s-ar rata, indiferent in ce fel de circumstante se nasc

dar din pacate, nu doar ca toti cei din jur repeta intr-una ca "nu poti", "nu se poate", dar le mai si dau in cap celor care incearca sa le destupe mintea si sa le arate ca in ciuda vicisitudinilor sortii, ar putea reusi prin eforturi proprii

(priveste numai cu mintea deschisa reactiile la acest topic, vei intelege ce vreau sa spun ;) )

asta e cauza reala...
Poza profil
Sorina State
pe 03/02/2011
Raspunde
Stefan Murgeanu a scris:

este o perceptie gresita:

oamenii talentati si speciali care se nasc in familii defavorizate nu se rateaza pentru ca nu au noroc, ci pentru ca ei nu stiu ca pot reusi in ciuda sanselor ce par minime, pentru ca toti (da, toti) cei din jur le spun un singur lucru: nu poti, n-ai nici o sansa, nu vezi ca nu se poate?

daca acestia ar afla ca EI POT, nu s-ar rata, indiferent in ce fel de circumstante se nasc

dar din pacate, nu doar ca toti cei din jur repeta intr-una ca "nu poti", "nu se poate", dar le mai si dau in cap celor care incearca sa le destupe mintea si sa le arate ca in ciuda vicisitudinilor sortii, ar putea reusi prin eforturi proprii

(priveste numai cu mintea deschisa reactiile la acest topic, vei intelege ce vreau sa spun ;) )

asta e cauza reala...

Oamenii superdotati,speciali care se nasc in familii
defavorizate,daca reusesc sa se dezvolte ,o fac tot datorita unui gram de noroc,care le surade la un moment dat si care imbraca fie haina unei societati de binefacere,fie a unei campanii umanitare,fie a unei fundatii sau ONG,care-i descopera si ii sustine .
Altfel,poti fii sigur ca ramaneau in continuare sa framante noroaiele in drumul zilnic spre scoala fara ca nimeni sa auda de ei sau talentul lor special si asta nu numesti noroc?
nu trebuie sa aiba parintii bani

trebuie doar sa stie ca SE POATE

din pacate majoritatea nu stiu, nici copiii superdotati, nici parintii...
Poza profil
Eduard - Stefan Ionescu
pe 03/02/2011
Raspunde
Eduard - Stefan Ionescu a scris:

Intotdeauna m-au amuzat teribil genul asta de carti . "Cum sa reusesti in viata", "Cum sa fi fericit" etc etc.

Logic ca sunt doar "abureli" scrise pentru a castiga bani si a spala creere. Scopul este si acela(pe langa cel pecuniar) de a-ti modela mentalitatea, a te standardiza (tu crezand ca de fapt te initiezi si te distingi ), prin care sa fi mai previzibil si usor de manipulat prin tot felul de "nade" .

Este la fel ca si cei care vand solutii/scheme magice de a castiga la loto ! :)))

Daca ar detine cu adevarat asemenea secrete, care dintre noi s-ar mai chinui sa le vanda altora in loc sa le foloseasca si sa se imbogateasca fara vreun efort ,doar din cateva numere alese jucate cand si cum trebuie ?

Dar cum in fiecare secunda se naste cate un naiv(ca sa folosesc un eufemism)...toata afacerea este sa-l gasesti pe primul, ca dupa aceea totul demareaza de la sine, naivii atragandu-se unul pe altul in acest joc al "secretelor" mult ravnite.

Daca faceti referire la ceeace cred, intradevar mai de mult un coleg mi-a folosit contul, sper fara vreo intentie, postand de pe laptopul meu (calculatorul lui nemaifiind functional atunci) , frecventand la munca amandoi de obicei cam aceleasi siteuri.
Nu eram la birou temporar iar respectivul a postat un comentariu (din ce mi-a povestit) nestiind ca eu ma aflam deja logat acolo.

M-a deranjat insa ce s-a intamplat atunci ,sa fiu asociat cu stilul altcuiva, tinand cont de faptul ca din ce stiu eu, sunt mult mai vechi pe acest forum decat colegul respectiv si am evitat de-a lungul timpului sa intru in conflicte majore si trivialitati asa cum a facut-o, intr-un stil care personal imi repugna.

Nu inteleg insa importanta acestui detaliu in contextul actual .
Judecam logica si valoarea argumentelor expuse in comentariul meu anterior, sau persoana care le emite ?...Ca sa nu ne incurcam...
+1   Nu-mi place!  Imi place!  Raporteaza neregula
Poza profil
Eduard - Stefan Ionescu
pe 03/02/2011
Raspunde

Daca faceti referire la ceeace cred, intradevar mai de mult un coleg mi-a folosit contul, sper fara vreo intentie, postand de pe laptopul meu (calculatorul lui nemaifiind functional atunci) , frecventand la munca amandoi de obicei cam aceleasi siteuri.
Nu eram la birou temporar iar respectivul a postat un comentariu (din ce mi-a povestit) nestiind ca eu ma aflam deja logat acolo.

M-a deranjat insa ce s-a intamplat atunci ,sa fiu asociat cu stilul altcuiva, tinand cont de faptul ca din ce stiu eu, sunt mult mai vechi pe acest forum decat colegul respectiv si am evitat de-a lungul timpului sa intru in conflicte majore si trivialitati asa cum a facut-o, intr-un stil care personal imi repugna.

Nu inteleg insa importanta acestui detaliu in contextul actual .
Judecam logica si valoarea argumentelor expuse in comentariul meu anterior, sau persoana care le emite ?...Ca sa nu ne incurcam...

Va multumesc !
pai nu are a face :)

eu spun una, dta alta, fiecare intelege ce vrea ;)

dar as avea o intrebare:

(daca ar fi atat de simplu, desigur)

care dintre noi doi ai vrea sa aiba dreptate? sincer
pai evident ca, la fel ca mai mereu, adevarul este undeva la mijloc

si nu am zis ca vrei sa ai dreptate

te-am intrebat doar care dintre noi doi AI VREA sa aiba dreptate (nu care are)? :) sincer
Pentru a participa la conversatia de pe BestJobs Forum intra in cont sau inregistreaza-te.

Cauta doar in titlu

Categorii Forum

Cei mai apreciati (ult. 30 de zile)

Cei mai activi (ult. 7 zile)

Copyright © 2012 BestJobs Recrutare SA     Despre noi    Blog    Conditii    Confidentialitate    Ajutor    Site Map

close
Intra in cont
Conecteaza-te cu Facebook

Intra in cont
Am deja cont
Vreau cont BestJobs
Adresa ta de email
Parola
Introdu o adresa de email
Alege o parola
Prin conectarea cu Facebook sau apasarea butonului `Inregistreaza-ma`, declari ca esti de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare a site-ului.