Marius Catalin Ghivnici a scris:
![]() Carti despre teoria succesului ce parere aveti ?Cartile astea se scriu pentru a aduce succesul celor care le scriu sau sunt de real folos pentru cei care le citesc si pun in practica ce scrie acolo
Categoria: Discutii generale pe data de 03.02.2011
![]()
intr-adevar, cele mai multe scrieri despre succes se bazeaza pe idei de mult scrise in biblie si in alte carti ale intelepciunii antice, iar biblia, la randul ei, se bazeaza pe alte carti dinaintea ei ;) reiese f clar asta (ca in biblie gasesti cam tot ce ai nevoie pt a atinge succesul) citind lucrarile lui Norman V Peale sau ale lui Russel Conwell norocul nu are a face cu succesul ;)
succesul inseamna 1% talent si 99% munca http://tinyurl.com/68a8f6j ;) eu nu cred, ci am invatat asta de la cei care au reusit ;)
ai citit http://tinyurl.com/68a8f6j ? Intotdeauna m-au amuzat teribil genul asta de carti . "Cum sa reusesti in viata", "Cum sa fi fericit" etc etc.
Logic ca sunt doar "abureli" scrise pentru a castiga bani si a spala creere. Scopul este si acela(pe langa cel pecuniar) de a-ti modela mentalitatea, a te standardiza (tu crezand ca de fapt te initiezi si te distingi ), prin care sa fi mai previzibil si usor de manipulat prin tot felul de "nade" . Este la fel ca si cei care vand solutii/scheme magice de a castiga la loto ! :))) Daca ar detine cu adevarat asemenea secrete, care dintre noi s-ar mai chinui sa le vanda altora in loc sa le foloseasca si sa se imbogateasca fara vreun efort ,doar din cateva numere alese jucate cand si cum trebuie ? Dar cum in fiecare secunda se naste cate un naiv(ca sa folosesc un eufemism)...toata afacerea este sa-l gasesti pe primul, ca dupa aceea totul demareaza de la sine, naivii atragandu-se unul pe altul in acest joc al "secretelor" mult ravnite. mda, cam o discutie de genul acesta m-a determinat candva sa scriu acest articol:
http://bit.ly/b3mR7v :) este o perceptie gresita:
oamenii talentati si speciali care se nasc in familii defavorizate nu se rateaza pentru ca nu au noroc, ci pentru ca ei nu stiu ca pot reusi in ciuda sanselor ce par minime, pentru ca toti (da, toti) cei din jur le spun un singur lucru: nu poti, n-ai nici o sansa, nu vezi ca nu se poate? daca acestia ar afla ca EI POT, nu s-ar rata, indiferent in ce fel de circumstante se nasc dar din pacate, nu doar ca toti cei din jur repeta intr-una ca "nu poti", "nu se poate", dar le mai si dau in cap celor care incearca sa le destupe mintea si sa le arate ca in ciuda vicisitudinilor sortii, ar putea reusi prin eforturi proprii (priveste numai cu mintea deschisa reactiile la acest topic, vei intelege ce vreau sa spun ;) ) asta e cauza reala...
defavorizate,daca reusesc sa se dezvolte ,o fac tot datorita unui gram de noroc,care le surade la un moment dat si care imbraca fie haina unei societati de binefacere,fie a unei campanii umanitare,fie a unei fundatii sau ONG,care-i descopera si ii sustine . Altfel,poti fii sigur ca ramaneau in continuare sa framante noroaiele in drumul zilnic spre scoala fara ca nimeni sa auda de ei sau talentul lor special si asta nu numesti noroc?
Nu eram la birou temporar iar respectivul a postat un comentariu (din ce mi-a povestit) nestiind ca eu ma aflam deja logat acolo. M-a deranjat insa ce s-a intamplat atunci ,sa fiu asociat cu stilul altcuiva, tinand cont de faptul ca din ce stiu eu, sunt mult mai vechi pe acest forum decat colegul respectiv si am evitat de-a lungul timpului sa intru in conflicte majore si trivialitati asa cum a facut-o, intr-un stil care personal imi repugna. Nu inteleg insa importanta acestui detaliu in contextul actual . Judecam logica si valoarea argumentelor expuse in comentariul meu anterior, sau persoana care le emite ?...Ca sa nu ne incurcam...
Pentru a participa la conversatia de pe BestJobs Forum intra in cont sau inregistreaza-te.
|
Cei mai apreciati (ult. 30 de zile)
Cei mai activi (ult. 7 zile)
|
pe 03/02/2011
90% dintre cartile despre succes scrise de atunci incoace se bazeaza pe scrierile lor (si nici macar ei nu sunt primii ;) )
dar ca idee: cu siguranta ca o carte "despre succes" (aproape oricare) te va ajuta mult mai mult decat orice emisiune de doi bani de la TV, gen "acces in rect" si de astea