Prima pagina   Activitatea mea

Poza profil
de ce angajati numai tineri? nu mai este nevoie de experienta celor mai in varsta?
Categoria: Pentru echipa BestJobs pe data de 20.12.2010
  Raporteaza neregula
Afla cand se adauga raspuns la acest subiect. Acesta va fi afisat in sectiunea `Noutati` (Contul meu), imediat ce va fi postat in forum.

17 Raspunsuri
Ordonare: Cele noi in fataCele vechi in fata
Iar tinerii se plang de faptul ca nu isi gasesc de munca. Dumnezeu mai intelege tara asta.
  Nu-mi place!  Imi place!  Raporteaza neregula
am vazut multe anumturi ; angajez varsta 18-24 ani pt doamne. ce experienta are o fata de 18 ani sa creasca un copil? le duce la munca sau an alta parte...? aveti grija fetelor. ganditiva daca voi ati angaja pe cineva fara experienta sa aibe grija de copilul sau parintele vostru? antelegeam daca era vorba de curatenie sau un ajutor la bucatarie.
AURELIA GEORGESCU a scris:

am vazut multe anumturi ; angajez varsta 18-24 ani pt doamne. ce experienta are o fata de 18 ani sa creasca un copil? le duce la munca sau an alta parte...? aveti grija fetelor. ganditiva daca voi ati angaja pe cineva fara experienta sa aibe grija de copilul sau parintele vostru? antelegeam daca era vorba de curatenie sau un ajutor la bucatarie.

daca ar fi vorba sa caut o persoana care sa aiba grija de fetita mea, as prefera pe cineva care sa aiba macar un copil, sa stie ce inseamna a fi mama.
Poza profil
Aurel MIHUT
pe 20/12/2010
Raspunde
Unde se angajeaza numai tineri?
Poza profil
Aurel MIHUT
pe 21/12/2010
Raspunde
Eu vad numai anunturi in care se cere 5-10 ani de experienta, sau se angajeaza doar persoane trecute de 35 de ani.
"Unii spun ca nu sunt acceptati pentru ca sunt prea tineri, dar, paradoxal, altii se plang ca ar fi refuzati pentru ca sunt prea batrani (40-55 ani, de regula).

Unii spun ca de ce nu ii angajeaza nimeni fara experienta, insa, din nou, paradoxal, sunt cei care se plang ca angajatorii nu ii vor pe cei cu experienta, deoarece ar vrea prea multi bani.

Unii pentru ca sunt femei, altii pentru ca sunt barbati.

Unii pentru ca au pus poza in CV, altii pentru ca nu au pus.

Unii pentru ca au trimis scrisoare de intentie, altii pentru ca nu.

Unii pentru ca sunt casatoriti, altii pentru ca nu sunt.

Unii pentru ca sunt studenti, altii pentru ca sunt pensionari."

de aici: http://bit.ly/gHhJFo

;)
Poza profil
Sorina State
pe 21/12/2010
Raspunde
Sa terminam cu filosofatul si sa fim realisti si obiectivi,sa recunoastem ca preferinta pt. candidatii de o anume varsta,fie ei cuprinsi intre 21-25,25-30 sau peste 35,desi nu e legala si e discriminatorie se intampla,uneori e de inteles, datorita conditiilor de munca speciale sau deosebite,care necesita indeplinirea anumitor parametrii fizici,sau pt. acea categorie de joburi care implica relatia directa cu publicul,clientul,etc.dar, de cele mai multe ori,dincolo de aceste aspecte obiective, se exagereaza nepermis de mult .
Sa nu ne maI ascundem dupa degete,ANGAJATORII PRACTICA DISCRIMINAREA BAZATA PE CRITERIUL VARSTA!
+4   Nu-mi place!  Imi place!  Raporteaza neregula
Poza profil
melania ilina
pe 21/12/2010
Raspunde
nu e adevarat!!!majoritatea doresc experienta!!!!hai sa va fac cunoscut un anunt de angajare:firma ......angajam absolvent de facultate 2010,SE CERE EXPERIENTA MINIMUM 2 ANI!!!!!!!!!!!!PARADOX......CE EXPERIENTA???DE UNDE???
Poza profil
Cristina Maria Voinea
pe 21/12/2010
Raspunde
melania ilina a scris:

nu e adevarat!!!majoritatea doresc experienta!!!!hai sa va fac cunoscut un anunt de angajare:firma ......angajam absolvent de facultate 2010,SE CERE EXPERIENTA MINIMUM 2 ANI!!!!!!!!!!!!PARADOX......CE EXPERIENTA???DE UNDE???

Vor economii fiscale si angajati cu experienta!
De aici iti poti sa seama ca ei vor doar sa exploateze angajatii nu sa le ofere o oportunitate..
Sorina State a scris:

Sa terminam cu filosofatul si sa fim realisti si obiectivi,sa recunoastem ca preferinta pt. candidatii de o anume varsta,fie ei cuprinsi intre 21-25,25-30 sau peste 35,desi nu e legala si e discriminatorie se intampla,uneori e de inteles, datorita conditiilor de munca speciale sau deosebite,care necesita indeplinirea anumitor parametrii fizici,sau pt. acea categorie de joburi care implica relatia directa cu publicul,clientul,etc.dar, de cele mai multe ori,dincolo de aceste aspecte obiective, se exagereaza nepermis de mult .
Sa nu ne maI ascundem dupa degete,ANGAJATORII PRACTICA DISCRIMINAREA BAZATA PE CRITERIUL VARSTA!

evident ca exista discriminare :)

problema apare cand folosim aceasta discriminare drept scuza pentru nerealizarile noastre si ne complacem intr-o dulce si comoda lipsa de initiativa, multumindu-ne sa ne plangem pe forumuri (si pe unde apucam) intre o telenovela si-o emisiune de doi bani ;)

:)
Poza profil
Romeo Nitu
pe 22/12/2010
Raspunde
melania ilina a scris:

Cristina Maria Voinea a scris:

Vor economii fiscale si angajati cu experienta!
De aici iti poti sa seama ca ei vor doar sa exploateze angajatii nu sa le ofere o oportunitate..

firmele vor profit! nu ofera oportunitati decat daca pot maximiza profitul in acest fel! trebuie sa intelegeti ca nu au nici o obligatie sa angajeze pe cineva si nici sa dea sanse egale la toti potentialii angajati. chestiile cu discriminarea la angajare sunt atat de greu de dovedit incat nici nu are sens sa discutam despre ele.
+1   Nu-mi place!  Imi place!  Raporteaza neregula
melania ilina a scris:

Romeo Nitu a scris:

firmele vor profit! nu ofera oportunitati decat daca pot maximiza profitul in acest fel! trebuie sa intelegeti ca nu au nici o obligatie sa angajeze pe cineva si nici sa dea sanse egale la toti potentialii angajati. chestiile cu discriminarea la angajare sunt atat de greu de dovedit incat nici nu are sens sa discutam despre ele.

mai sunt alte 1 raspunsuri
as completa cu faptul ca nu va reusi niciodata in viata (sau in cariera) cel care asteapta sa i se ofere oportunitati, ci numai si numai acela care le cauta ;)
melania ilina a scris:

Stefan Murgeanu a scris:

as completa cu faptul ca nu va reusi niciodata in viata (sau in cariera) cel care asteapta sa i se ofere oportunitati, ci numai si numai acela care le cauta ;)

mai sunt alte 2 raspunsuri
si apropo de oportunitati, recomand un excelent articol:

"How to find opportunity"

http://zenhabits.net/knock/

;)
Poza profil
Cristina Maria Voinea
pe 22/12/2010
Raspunde
Of doamne! Cate interpretari fara rost!
In primul rand o companie care cauta absolventi sa-i angajeze vrea de fapt sa plateasca statul angajatul si nu ei si de ce nu sa mai castige putin capital de imagine tot pe banii statului!
E ca si cum am cauta numai promotii de reduceri cand mergem la cumparaturi!
Si in cazul in care un absolvent cauta un job si o firma vine cu o astfel de oferta/propunere normal ca se asteapta la oportunitati.
Nimeni nu este obligat sa angajeze si nimeni nu este obligat sa fie angajat, dar exista necesitatea unui trai decent care te obliga sa analizezi foarte atent oferta pietei muncii nu?

PS: Cuvantul acesta "oportunitate" are multe valente.
Poza profil
Sorina State
pe 22/12/2010
Raspunde
melania ilina a scris:

Se poate,sunt cazuri in care respectivul absolvent a lucrat inainte de a-si incepe studiile universitare,sau chiar in paralel cu acestea.
Pentru a participa la conversatia de pe BestJobs Forum intra in cont sau inregistreaza-te.

Cauta doar in titlu

Categorii Forum

Cei mai apreciati (ult. 30 de zile)

Cei mai activi (ult. 7 zile)

Copyright © 2012 BestJobs Recrutare SA     Despre noi    Blog    Conditii    Confidentialitate    Ajutor    Site Map

close
Intra in cont
Conecteaza-te cu Facebook

Intra in cont
Am deja cont
Vreau cont BestJobs
Adresa ta de email
Parola
Introdu o adresa de email
Alege o parola
Prin conectarea cu Facebook sau apasarea butonului `Inregistreaza-ma`, declari ca esti de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare a site-ului.