Prima pagina   Activitatea mea

Poza profil
Ce va motiveaza sa va pastrati jobul?
Multi dintre noi pot insira aspecte mai putin placute legate de locul actual de munca (sefi, colegi, bani, stres, volum de munca, etc.) Unii schimba companiile des (ca mine), altii raman in acelasi loc o viata intreaga. Ce anume va determina sa ramaneti pe un post care nu se prea potriveste cu dorintele/capacitatea voastra?
Categoria: Cariera pe data de 31.07.2010
  Raporteaza neregula
Afla cand se adauga raspuns la acest subiect. Acesta va fi afisat in sectiunea `Noutati` (Contul meu), imediat ce va fi postat in forum.

35 Raspunsuri
Ordonare: Cele noi in fataCele vechi in fata
sincer, aş fi şi eu curios de ce spun oamenii

aş răspunde şi eu, dar nu mi se adresează întrebarea, deoarece eu am un post care se potriveşte cu dorinţele/capacităţile mele :) (beneficiile materiale sunt ok, colegii sunt ok, mediul de lucru ok, şeful şi subalternii ok, programul ok şamd)
  Nu-mi place!  Imi place!  Raporteaza neregula
Stefan Murgeanu a scris:

sincer, aş fi şi eu curios de ce spun oamenii

aş răspunde şi eu, dar nu mi se adresează întrebarea, deoarece eu am un post care se potriveşte cu dorinţele/capacităţile mele :) (beneficiile materiale sunt ok, colegii sunt ok, mediul de lucru ok, şeful şi subalternii ok, programul ok şamd)

iar pentru cei interesaţi sau dornici să răspundă, am creat şi un poll pe acest subiect:

http://www.concediaza-ti-seful.ro/2010/08/ce-te-motiveaza-sa-ti-pastrezi-jobul/

mulţumesc :)
so? nu se încumetă nimeni să ne spună ce îl motivează să îşi păstreze jobul?! (dintre cei care au unul, evident)
Poza profil
Sorina State
pe 03/08/2010
Raspunde
Raspunsul la intrebare e poate mai necesar pt. angajatorii care cauta solutii pt. retentia personalului si motivare,cu scopul de a-si contura mai targetat politica lor de HR pe acest segment.
In rest,fiind vorba de optiune individuala nu cred ca intereseaza f. tare pe candidatul x care sunt motivele pt. care y e motivat sa ramana pe job...gusturile si interesele nu coincid si nu se discuta.
Sorina State a scris:

Raspunsul la intrebare e poate mai necesar pt. angajatorii care cauta solutii pt. retentia personalului si motivare,cu scopul de a-si contura mai targetat politica lor de HR pe acest segment.
In rest,fiind vorba de optiune individuala nu cred ca intereseaza f. tare pe candidatul x care sunt motivele pt. care y e motivat sa ramana pe job...gusturile si interesele nu coincid si nu se discuta.

dacă te uiţi la rezultatele sondajului de pe blogul meu (http://www.concediaza-ti-seful.ro/2010/08/ce-te-motiveaza-sa-ti-pastrezi-jobul/), vei vedea că cei mai mulţi au afirmat că rămân pe post pentru bani, adecă de nevoie, aş zice eu, ceea ce este destul de trist...
Poza profil
Geza Pasztori
pe 03/08/2010
Raspunde
Sorina State a scris:

Stefan Murgeanu a scris:

dacă te uiţi la rezultatele sondajului de pe blogul meu (http://www.concediaza-ti-seful.ro/2010/08/ce-te-motiveaza-sa-ti-pastrezi-jobul/), vei vedea că cei mai mulţi au afirmat că rămân pe post pentru bani, adecă de nevoie, aş zice eu, ceea ce este destul de trist...

Acum spune-mi tu pe cineva care nu pentru bani munceste (bine, cu exceptia workoholicilor) .....

Daca ar fi sa postez o cerere de job pe site ar suna ceva de genul "caut urgent job de taiat frunze la caini cu burta la soare"
Cel care afirma ca "munceste din placere" trebuie sa se duca sa se controleze. :))
+1   Nu-mi place!  Imi place!  Raporteaza neregula
Sorina State a scris:

Geza Pasztori a scris:

Acum spune-mi tu pe cineva care nu pentru bani munceste (bine, cu exceptia workoholicilor) .....

Daca ar fi sa postez o cerere de job pe site ar suna ceva de genul "caut urgent job de taiat frunze la caini cu burta la soare"
Cel care afirma ca "munceste din placere" trebuie sa se duca sa se controleze. :))

mai sunt alte 1 raspunsuri
normal ca lucrăm toţi pentru bani, întrebarea era în contextul în care jobul respectiv nu ne place şi l-am părăsi cu dragă inimă: care factor este primordial?

la unii poate fi nevoia de experienţă, la alţii că e aproape de casă, la cei mai mulţi sunt banii... ;)
Poza profil
Sorina State
pe 03/08/2010
Raspunde
Sorina State a scris:

Stefan Murgeanu a scris:

normal ca lucrăm toţi pentru bani, întrebarea era în contextul în care jobul respectiv nu ne place şi l-am părăsi cu dragă inimă: care factor este primordial?

la unii poate fi nevoia de experienţă, la alţii că e aproape de casă, la cei mai mulţi sunt banii... ;)

mai sunt alte 2 raspunsuri
Sunt multe persoane pt. care principiul e "sa iasa banul",nu conteaza de unde,cum,cu ce,asa incat daca acest lucru se intampla,nimic alceva nu mai conteaza...
Poza profil
Ionela Teodora Bacain
pe 03/08/2010
Raspunde
Probabil daca spun ca pentru mine conteaza sa-mi placa ceeace fac si apoi banii,nu stiu,ma credeti?ma credeti ca de la ultimul job am plecat pentru ca nu-mi placea deloc ceeace faceam?in plina criza!acum imi cam pare rau din cauza banilor:putini,multi cati erau:erau!dar decat sa stau si sa ascult barfele si rautatile colegilor prefer sa muncesc non stop.
Sorina State a scris:

Abrupt raspuns. :) Nu sunt angajator. Ma interesau raspunsurile din alt punct de vedere. Imi este greu sa inteleg de ce unii oameni raman blocati pe posturi care evident nu ii satisfac financiar, intelectual, s.a.m.d. Se plang mereu, se enerveaza, sunt frustrati de situatie dar nu fac absolut nimic ca sa schimbe ceva. E vorba de comoditate? Frica de schimbare? Lipsa de imaginatie? Oamenii lucreaza pentru bani, dar din moment ce toate locurile de munca sunt surse de venit, de ce nu ar alege ceva care sa le reduca disconfortul?
Poza profil
Sorina State
pe 05/08/2010
Raspunde
Sorina State a scris:

Klaudia Alexeeva a scris:

Abrupt raspuns. :) Nu sunt angajator. Ma interesau raspunsurile din alt punct de vedere. Imi este greu sa inteleg de ce unii oameni raman blocati pe posturi care evident nu ii satisfac financiar, intelectual, s.a.m.d. Se plang mereu, se enerveaza, sunt frustrati de situatie dar nu fac absolut nimic ca sa schimbe ceva. E vorba de comoditate? Frica de schimbare? Lipsa de imaginatie? Oamenii lucreaza pentru bani, dar din moment ce toate locurile de munca sunt surse de venit, de ce nu ar alege ceva care sa le reduca disconfortul?

Acum cativa ani ,cand piata fortei de munca era in crestere,ne puteam gandi la motivele enumerate mai sus,dar in conjunctura actuala,cred ca cei mai multi sunt bucurosi daca inca mai au un loc de munca decent...
Poza profil
Mircea Petrache
pe 11/08/2010
Raspunde
Cei motivati sa-si pastreze jobul nu prea intra aici, au alte treburi, deci atentie la acordul intre target si mesaj :).
Ca urmare raspunsurile sunt statistic vorbind, afectate de statistica celor care intra:preponderent job-seekers ori HR si relevanta contentului e scazuta.

Adica mai simplu: vor raspunde mai multi care vor sa plece si/sau HR-isti despre "de ce ar ramane angajatul pe post" decat cei longevivi pe postul lor.
Poza profil
Geza Pasztori
pe 11/08/2010
Raspunde
Sorina State a scris:

Stefan Murgeanu a scris:

mai sunt alte 2 raspunsuri
Singurul motiv (din care deriva restul) in mod evident sunt banii ca si mijloc (unealta) de a-ti satisface nevoile si visele - pentru unii sa asigure subzistenta/existenta, pentru ceilalti sa isi indeplineasca visele

PS. .... 100 de punte penteru Mircea..... pentru observatia de mai sus....
Poza profil
Daniela Mocanca
pe 11/08/2010
Raspunde
din nefericire ramanem in acelasi loc de munca cu anii, chiar daca ceea ce facem nu ne mai satisface,daca atmosfera de la locul de munca nu este dintre cele mai placute, daca, colegii te barfesc, pentru simpul motiv ca in plina criza este foarte dificil de gasit un alt loc de munca,iar banii foarte putini in conditiile actuale.
Poza profil
Stelian Mustata
pe 11/08/2010
Raspunde
Daca esti platit multumitor iti faci meseria cu drag atita timp cit esti platit nasol iti faci ginduri catre alt job ca nu se merita.
Pentru a participa la conversatia de pe BestJobs Forum intra in cont sau inregistreaza-te.

Cauta doar in titlu

Categorii Forum

Cei mai apreciati (ult. 30 de zile)

Cei mai activi (ult. 7 zile)

Sondaj
Esti dispus sa cumperi un produs/serviciu in urma unei reclame de la ...

TV

Panou stradal

Internet

Fluturas/brosura

Ziar/Revista

Radio

Alta metoda

Copyright © 2012 BestJobs Recrutare SA     Despre noi    Blog    Conditii    Confidentialitate    Ajutor    Site Map

close
Intra in cont
Conecteaza-te cu Facebook

Intra in cont
Am deja cont
Vreau cont BestJobs
Adresa ta de email
Parola
Introdu o adresa de email
Alege o parola
Prin conectarea cu Facebook sau apasarea butonului `Inregistreaza-ma`, declari ca esti de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare a site-ului.