Klaudia Alexeeva a scris:
![]() Ce va motiveaza sa va pastrati jobul?Multi dintre noi pot insira aspecte mai putin placute legate de locul actual de munca (sefi, colegi, bani, stres, volum de munca, etc.) Unii schimba companiile des (ca mine), altii raman in acelasi loc o viata intreaga. Ce anume va determina sa ramaneti pe un post care nu se prea potriveste cu dorintele/capacitatea voastra?
Categoria: Cariera pe data de 31.07.2010
![]()
http://www.concediaza-ti-seful.ro/2010/08/ce-te-motiveaza-sa-ti-pastrezi-jobul/ mulţumesc :) Raspunsul la intrebare e poate mai necesar pt. angajatorii care cauta solutii pt. retentia personalului si motivare,cu scopul de a-si contura mai targetat politica lor de HR pe acest segment.
In rest,fiind vorba de optiune individuala nu cred ca intereseaza f. tare pe candidatul x care sunt motivele pt. care y e motivat sa ramana pe job...gusturile si interesele nu coincid si nu se discuta.
Daca ar fi sa postez o cerere de job pe site ar suna ceva de genul "caut urgent job de taiat frunze la caini cu burta la soare" Cel care afirma ca "munceste din placere" trebuie sa se duca sa se controleze. :))
la unii poate fi nevoia de experienţă, la alţii că e aproape de casă, la cei mai mulţi sunt banii... ;)
Probabil daca spun ca pentru mine conteaza sa-mi placa ceeace fac si apoi banii,nu stiu,ma credeti?ma credeti ca de la ultimul job am plecat pentru ca nu-mi placea deloc ceeace faceam?in plina criza!acum imi cam pare rau din cauza banilor:putini,multi cati erau:erau!dar decat sa stau si sa ascult barfele si rautatile colegilor prefer sa muncesc non stop.
Cei motivati sa-si pastreze jobul nu prea intra aici, au alte treburi, deci atentie la acordul intre target si mesaj :).
Ca urmare raspunsurile sunt statistic vorbind, afectate de statistica celor care intra:preponderent job-seekers ori HR si relevanta contentului e scazuta. Adica mai simplu: vor raspunde mai multi care vor sa plece si/sau HR-isti despre "de ce ar ramane angajatul pe post" decat cei longevivi pe postul lor.
PS. .... 100 de punte penteru Mircea..... pentru observatia de mai sus.... din nefericire ramanem in acelasi loc de munca cu anii, chiar daca ceea ce facem nu ne mai satisface,daca atmosfera de la locul de munca nu este dintre cele mai placute, daca, colegii te barfesc, pentru simpul motiv ca in plina criza este foarte dificil de gasit un alt loc de munca,iar banii foarte putini in conditiile actuale.
Pentru a participa la conversatia de pe BestJobs Forum intra in cont sau inregistreaza-te.
|
Cei mai apreciati (ult. 30 de zile)
Cei mai activi (ult. 7 zile)
Sondaj
|
pe 02/08/2010
aş răspunde şi eu, dar nu mi se adresează întrebarea, deoarece eu am un post care se potriveşte cu dorinţele/capacităţile mele :) (beneficiile materiale sunt ok, colegii sunt ok, mediul de lucru ok, şeful şi subalternii ok, programul ok şamd)