![]() AppleGirl a scris:
![]() Job pe timpul facultatii - pro sau contra?Sunt 2 tabere: una zice sa stai si sa te ocupi doar de scoala acuma ca e o vreme pt toate, iar cealalta ca e ok sa ai un job in timpul liber si mai ales sa-ti faci experienta. Astea ar fii parerile colegilor, parintilor si cunoscutilor. As vrea totusi parerea unora trecuti prin viata. Voi ce ziceti?
Eu am scoala pana la 13:00 si dupa vin acasa si imediat ii gata ziua, ar fii pacat sa nu profit de orarul de semestul asta. Doar ca ii mai greu cu ai mei si degeaba le-am zis ca daca vreau sa invat pot sa invat oricand si se cere si experienta cand termini faculta, ei tot nu-s de acord. Asa ca as vrea niste pareri neutre daca se poate. Poate s-a mai repetat intrebarea asta dar n-am gasit nimic la search, imi pare rau. Categoria: Am nevoie de ajutor pe data de 01.03.2010
![]()
mai degraba se cheama viata de caine... as putea spune ca sunt de ambele parti si pro si contra dar acuma la noi in Romania e foarte greu sa fi student, de aceea as putea spune ca e bn sa faci o facultate si sa si lucrezi in acelasi timp pt ca e foarte greu sa te ti la facultate pt ca e scumpa,,, ex. mancarea in fiecare zi, cazarea la camin, posibilitatea ca unii profesori sa nu iti dea examenul fara a da spaga. si multe altele te motiveaza sa ai si un serviciu cat de cat bun ... MAI ALES IN TARA ""NICAIERI AJUNGI""
Nici pana in ziua de astazi nu pot sa imi explic de ce a fost nevoie sa trec printr-o astfel de experienta. Am avut colegi care au renuntat complet la facultate din cauza acestul om. In ceea ce priveste spaga, imbraca mai nou o multitudine de forme. A trecut de mult vremea in care plicul discret era la putere. Acum metodele sunt mult mai "academice". Vrei sa primesti nota de trecere? Nici o problema. Profesorul te "roaga" frumos sa cumperi cartile editate de el. Nu una sau doua, ci TOATE. Vine la curs, face o lista, iar intr-o luna maxim primesti un teanc de publicatii...inutile. Cost total? O bagatele: 400 ron (4 milioane). Pentru un student, crede-ma ca este o avere, mai ales cand nu are acesti bani. La finalul anului fiecare primea nota in functie de numarul de carti achizitionare. Dragilor, Caragiale e mic copil...ce se intampla in sistemul nostru MODERN de invatamant superior este de rasul curcilor...si de plansul studentilor. 3 zile de trecut in CV
http://mihaipintilie.ro/2010/05/15/3-zile-de-trecut-in-cv/ "Ce-ai zice sa faci parte din staff-ul organizatoric al unui eveniment international? In mod normal ar trebui sa vad acum o multime de maini ridicate pentru ca un eveniment international la care sa participi din postura de gazda iti ofera o multime de avantaje" Scapă de limitările sistemului educațional!
http://motivonti.ro/scapa-de-limitarile-sistemului-educational.html "...La noi se încurajează teoriile și se ignoră în mare măsură abordările practice. Dar asta nu trebuie să ne sperie. Pentru că avem un potențial imens. Singurul lucru pe care trebuie să-l facem e să muncim. Iată câteva recomandări care ar putea să ne aducă la un standard european fără sprijinul educației formale din institutele publice..." alexstoia a scris
(+7) pe 12/05/2010 nuta.andreisorin a scris: as putea spune ca sunt de ambele parti si pro si contra dar acuma la noi in Romania e foarte greu sa fi student, de aceea as putea spune ca e bn sa faci o facultate si sa si lucrezi in acelasi timp pt ca e foarte greu sa te ti la facultate pt ca e scumpa,,, ex. mancarea in fiecare zi, cazarea la camin, posibilitatea ca unii profesori sa nu iti dea examenul fara a da spaga. si multe altele te motiveaza sa ai si un serviciu cat de cat bun ... MAI ALES IN TARA ""NICAIERI AJUNGI"" alexstoia a scris: Mi-ar placea sa fiu de acord cu tine...dar am exemple pe cat de reale, pe atat de absurde. Student in anul 1 fiind, la primul curs de Economie, profesorul ne-a comunicat "pe sleau" faptul ca orice am face, doar 20% dintre noi vor promova cursul dansului. Si asa a si fost. In anul 4 au fost programate 3 zile de examen doar pentru aceasta materie, avand in vedere ca se adunasera peste 500 de restantieri. Nu exista absolut nici o modalitate sa promovezi...ajunsesem sa studiez cursuri doctorale, plateam 100 de lei pe sedinta de meditatii saptamanala, iar la examen subiectele erau de ordinul SF. Pe langa asta, sistemul de notare era de-a dreptul draconic. Primeam 20 de probleme de rezolvat in 2 ore, in conditiile in care un asistent univeristar nu le putea rezolva corect nici macar intr-i zi. Pana la urma, doar prin interventia decanului facultatii am reusit sa primesc un 5. Nici pana in ziua de astazi nu pot sa imi explic de ce a fost nevoie sa trec printr-o astfel de experienta. Am avut colegi care au renuntat complet la facultate din cauza acestul om. In ceea ce priveste spaga, imbraca mai nou o multitudine de forme. A trecut de mult vremea in care plicul discret era la putere. Acum metodele sunt mult mai "academice". Vrei sa primesti nota de trecere? Nici o problema. Profesorul te "roaga" frumos sa cumperi cartile editate de el. Nu una sau doua, ci TOATE. Vine la curs, face o lista, iar intr-o luna maxim primesti un teanc de publicatii...inutile. Cost total? O bagatele: 400 ron (4 milioane). Pentru un student, crede-ma ca este o avere, mai ales cand nu are acesti bani. La finalul anului fiecare primea nota in functie de numarul de carti achizitionare. Dragilor, Caragiale e mic copil...ce se intampla in sistemul nostru MODERN de invatamant superior este de rasul curcilor...si de plansul studentilor. "...ce se intampla in sistemul nostru MODERN de invatamant superior este de rasul curcilor...si de plansul studentilor." dupa parerea mea, acesta este modelul acelei "universitati" particulare care in vara trecuta a fost implicata in scandalul diplomelor acelora; schimb-o! aceea nu e universitate! va recomand sa va inscrieti la o universitate serioasa, de stat, si apoi mai vorbim... iar povestea cu spaga...o cred partial si la intensitatea pe care o descrii nu poate fi valabila decat la "universitatea" aceea... studentii constiinciosi (in prezent pe cale de disparitie), chiar daca lucreaza, gasesc intelegere din partea profesorilor si impaca si scoala si munca...studentii slabi insa, gasesc scuza chipurile, in faptul ca muncesc. sa vezi cum e sa fii departea cealalta, a profesorilor, si sa nu ai cu cine sa lucrezi in invatamantul superior din cauza ca studentii nu stapanesc notiuni de baza din cauza carentelor in educatia anterioara; nu mai vorbesc de cei "7 ani de-acasa"... reflectati si nu uitati ca facultatea este facultativa si nu obligatorie! "...ajunsesem sa studiez cursuri doctorale, plateam 100 de lei pe sedinta de meditatii saptamanala, iar la examen subiectele erau de ordinul SF..."
uite din ce cauza subiectele ti se pareau SF: potrivit legii 288/2004 Ciclul I - studii universitare de licenta "Diploma acordata dupa finalizarea studiilor universitare de licenta atesta ca titularul acesteia a dobandit cunostinte si competente generale si de specialitate, precum si abilitati cognitive specifice profesiei. (2) Cunostintele generale permit abordarile stiintifice ale domeniului de specialitate, care sa asigure intelegerea, inovarea si crearea de cunostinte noi, precum si comunicarea efectiva orala si scrisa in domeniul de specialitate si in contexte culturale diverse. (3) Cunostintele de specialitate se refera la procesele de cunoastere, reproducere si intelegere specifice domeniului de studiu considerat ca un tot, a modului de stabilire de relatii cu cunoasterea din alte discipline si arii profesionale, familiarizarea cu cele mai recente dezvoltari ale cunoasterii si ale aplicatiilor profesionale din domeniu, precum si intelegerea si aplicarea principiilor si metodelor fundamentale de investigare specifice." Ciclul II - studii universitare de masterat "Studiile universitare de masterat asigura aprofundarea in domeniul studiilor de licenta sau intr-un domeniu apropiat, dezvoltarea capacitatilor de cercetare stiintifica si constituie o baza pregatitoare obligatorie pentru studiile doctorale." mie mi se pare logic. de meditatii la facultate nu am auzit pana acum, niciodata! iar faptul ca intervine decanul... nu e de laudat si nici de povestit... fiul meu care este student la Universitatea Politehnica imi spune mereu o gluma care circula pe-acolo:
'stii ce face un student la Politehnica in timpul liber?' raspuns: 'ASE-ul':) va doresc "succesuri":) alexstoia a scris:
"...Dragilor, Caragiale e mic copil...ce se intampla in sistemul nostru MODERN de invatamant superior..." Caragiale nu poate fi asociat decat cu...politica. Jobul săptămânii: Merchandiser
http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/piata-muncii/jobul-saptamanii-merchandiser-192583.html „Este un job din care poţi să înveţi mult. Adăugând studiile de ri goa re, acest job poate deveni o rampă de lansare pentru o carieră în domeniile marketing şi vânzări", consideră reprezentantul Tri Consultance. Entry level job sau rampa de lansare
http://blog.triconsultance.ro/2010/03/entry-level-job-sau-rampa-de-lansare/
Pentru a participa la conversatia de pe BestJobs Forum intra in cont sau inregistreaza-te.
|
Cei mai apreciati (ult. 30 de zile)
Cei mai activi (ult. 7 zile)
Sondaj
|
pe 09/05/2010
un job in facultate are si avantaje, te pregateste pentru viata, te pregateste sa fii competitiv pe piata muncii, la un job dai piept cu adevaratele sarcini&responsabilitati, pe care trebuie sa le rezolvi singur, la care solutii nu gasesti la colegii de an mai mare sau pe referate.ro.
eu unul am fost obligat de situatia de acasa sa muncesc pentru a ma intretine pe mine si in plus pe ai mei (provin dintr-o familie modesta), deci muncesc din primul an de facultate, cand eram privit de colegii mei de grupa un adevarat temerar pentru asta. daca tot am fost nevoit sa muncesc m-am orientat spre ceva care sa aiba legatura cu facultatea (Politehnica- Inginerie electrica), asa ca am ales sa ma angajez ca electrician de intretinere in uzina, meserie pe care am practicat-o neintrerupt pe tot parcusul studiilor. cum Poli e facultate grea la zii iar jobul de electrician era/este full-time(8 ore) si in schimburi va dati seama cum a fost, foarte greu, fara viata personala, fara o prietena/prieteni, iesiri in oras, distractii, ce mai viata lui Danil Sihastru. Acuma privesc inapoi cu regret anii ce-au trecut, privesc cu tristete cand toata lumea depana amintiri din studentie cu chefuri si excursii in timp ce eu povestesc despre cum stateam noaptea pe macarale cu lanterna in gura si reparam tablouri electrice, sau despre cum invatam in sesiune prin tren de la Timisoara/Satu Mare, etc pana la Bucuresti cand ma intorceam de la reparat macarale prin delegatii. cu sacrificii enorme am realizat marea performanta de a termina facultatea la timp, spun mare performanta pentru ca asa ceva nu poate fii realizat decat cu foarte multa ambitie, multi colegi de ai mei care lucrau doar part-time "ducandu-se pe copca"...
CONCLUZIA FINALA: FARA JOB IN TIMPUL FACULTATII!!!!