Prima pagina   Activitatea mea

Poza profil
AppleGirl a scris:
Job pe timpul facultatii - pro sau contra?
Sunt 2 tabere: una zice sa stai si sa te ocupi doar de scoala acuma ca e o vreme pt toate, iar cealalta ca e ok sa ai un job in timpul liber si mai ales sa-ti faci experienta. Astea ar fii parerile colegilor, parintilor si cunoscutilor. As vrea totusi parerea unora trecuti prin viata. Voi ce ziceti?

Eu am scoala pana la 13:00 si dupa vin acasa si imediat ii gata ziua, ar fii pacat sa nu profit de orarul de semestul asta. Doar ca ii mai greu cu ai mei si degeaba le-am zis ca daca vreau sa invat pot sa invat oricand si se cere si experienta cand termini faculta, ei tot nu-s de acord. Asa ca as vrea niste pareri neutre daca se poate.

Poate s-a mai repetat intrebarea asta dar n-am gasit nimic la search, imi pare rau.
Categoria: Am nevoie de ajutor pe data de 01.03.2010
  Raporteaza neregula
Afla cand se adauga raspuns la acest subiect. Acesta va fi afisat in sectiunea `Noutati` (Contul meu), imediat ce va fi postat in forum.

99 Raspunsuri
Ordonare: Cele noi in fataCele vechi in fata
Poza profil
tupacoana
pe 04/05/2010
Raspunde
Clar recomand un job, chiar daca esti student, eu lucrez inca din perioada liceului. Studiile iti formeaza o anumita "latura" a ta, ce faci practic la un job nu se intersecteaza nici 40% cu ce ai invatat in facultate. De exemplu un amic a terminat Politehnica specializarea Electronica, a invatat atat de multa teorie, era bun, dar practic nu a reusit sa schimbe o siguranta atunci cand a ramas in bezna acasa ! Si tipul nu e prost !!!
Asa cum zicea si Einstein nu e inteligent cel care stie toate informatiile pe dinafara, ci cel care stie unde sa le gaseasca !!
Poza profil
stefanmurgeanu
pe 04/05/2010
Raspunde
tupacoana a scris:

Clar recomand un job, chiar daca esti student, eu lucrez inca din perioada liceului. Studiile iti formeaza o anumita "latura" a ta, ce faci practic la un job nu se intersecteaza nici 40% cu ce ai invatat in facultate. De exemplu un amic a terminat Politehnica specializarea Electronica, a invatat atat de multa teorie, era bun, dar practic nu a reusit sa schimbe o siguranta atunci cand a ramas in bezna acasa ! Si tipul nu e prost !!!
Asa cum zicea si Einstein nu e inteligent cel care stie toate informatiile pe dinafara, ci cel care stie unde sa le gaseasca !!

that's the spirit! felicitări :)
Poza profil
blackblade
pe 05/05/2010
Raspunde
Da dar nimeni nu ia in calcul o a3a varianta. Cand facultatea te forteaza sa iei job, fie cazul meu in care trebuie sa iau job ca sa fac practica pentru a putea trece anul, fie cazul altora care trebuia sa ia job ca sa isi plateasca taxa. Oricum ar fi PRO, esti obligat de situatie sa fi PRO nu ai incotro
Poza profil
hellamon
pe 05/05/2010
Raspunde
Sunt 100% pro.
Cum sa nu fiu? ma chinui de circa un an,de cand am terminat liceul,sa imi gasesc un job.Sunt student,si nu am gasit nimik pana acum.Dc>? lipseste experienta.E Absurd.
Nu am unde sa lucrez,am atestat de Tehnician Operator Tehnica de Calcul,plus de electrician.
Si ? nimik.
Poza profil
simina.sav
pe 05/05/2010
Raspunde
Si eu sunt de acord cu un job pe timpul facultatii. Nu neaparat full time. Un part time nu strica deloc. Sunt niste bani intotdeauna bineveniti. Ii mai scutim pe parinti ca saracii oricum au destule de platit. Eu sunt studenta si in timpul liber dau meditatii unor copii de clasa a3a si a4a pentru un ban de buzunar. Si la vara oricum vreau sa ma angajez.
Poza profil
lozneanu_mihaela
pe 05/05/2010
Raspunde
stefanmurgeanu a scris:

in limita timpului disponibil, eu sunt categoric PRO

explica-le parintilor ca absolvirea unei facultati nu iti garanteaza obtinerea unui post, insa daca este dublata de experienta de munca acumulata in timpul anilor de studiu (chiar daca nu neaparat in domeniul studiat), atunci sansele de angajare cresc simtitor (vezi numai numarul mare de topicuri si comentarii in care candidatii se plang ca `nimeni` nu vrea sa-i anagajeze fara experienta)

desigur, experienta in timpul facultatii poate insemna si altceva decat un job part-time (un proiect personal, voluntariat etc)

am scris mai pe larg despre subiect in acest articol

http://www.concediaza-ti-seful.ro/2009/07/sunt-student-%E2%80%93-ce-pot-sa-lucrez/

succes :)

Uite o parere neutra....nu am avut niciodat nevoie sa lucrez, insa m-am simtit foarte bine cand am castigat bani pe propriile mele puteri si nu a mai trebuit sa le cer bani alor mei. Eu una lucrez de la 16 ani, iar la facultate am fost la fara taxa deci clar nu am avut motiv sa lucrez, insa, sincer, am incercat sa stau 6 luni acasa pentru ca ma saturasem de toata agitatia, insa m-am plictisit foarte tareeeeeeeeeeeeee, Concluzie.....acum sunt anul 3, merg la facultate, merg la munca si mai fac si licentele altora si culmea,....mai am timp sa ma si distrez si sa invat pentru licenta si sesiune. ASA CA CLAR SUNT PRO DACA ESTI IN STARE SA TE DESCURCI CU TOATE.
Poza profil
narayanna
pe 05/05/2010
Raspunde
Parerea mea este ca invatamantul romanesc este terminat, numai teorie aiurea, eu sunt student la facultate cu domeniu tehnic, si as prefera sa lucrez 20 de ore pe saptamana in domeniul meu sa imi ajunga timpul si pentru orele de scoala, si daca luam in calcul si experienta pe care o acumulez in cei 3-4 ani de practica, in care chiar invat ce inseamna cu adevarat domeniul pe care l-am ales.Eu nu consider ca 4 ani de facultate echivaleaza nici macar cu 1 an de munca in domeniu, luand in considerare ca datele receptionate se stocheaza mult mai usor invatand practic, la o adica, creierul uman nu este altceva decat un computer organic de mare putere. Mai adaug si faptul ca banii catigati dintr-un un job part-time sunt bine veniti.
Poza profil
ormanalex
pe 05/05/2010
Raspunde
stefanmurgeanu a scris:

in limita timpului disponibil, eu sunt categoric PRO

explica-le parintilor ca absolvirea unei facultati nu iti garanteaza obtinerea unui post, insa daca este dublata de experienta de munca acumulata in timpul anilor de studiu (chiar daca nu neaparat in domeniul studiat), atunci sansele de angajare cresc simtitor (vezi numai numarul mare de topicuri si comentarii in care candidatii se plang ca `nimeni` nu vrea sa-i anagajeze fara experienta)

desigur, experienta in timpul facultatii poate insemna si altceva decat un job part-time (un proiect personal, voluntariat etc)

am scris mai pe larg despre subiect in acest articol

http://www.concediaza-ti-seful.ro/2009/07/sunt-student-%E2%80%93-ce-pot-sa-lucrez/

succes :)

Parerea mea e ca daca facultatea este de genul Spiru Haret sau ceva particular, sau chiar si o facultate de stat, si esti la o specializare usoara, la care se poate lipsi si la cursuri, iar examenele nu-s mare branza, atunci intradevar sunt foarte PRO.
Daca in schimb, e o facultate grea, gen medicina, sau ceva tehnic, si vrei sa te angajezi in domeniul facultatii terminate si sa sti meserie, atunci sunt CONTRA. Experienta pe domeniile mai grele nu ai cum sa faci decat daca stii ceva principii si macar ceva teorie.
Eu unul sunt student in an terminal in Brasov la o specializare grea - Robotica. Aici m-a batut si pe mine gandul sa ma angajez, dar e imposibil sa termini facultatea daca nu mergi la cursuri. Aproape toti colegii mei care au lucrat in timpul facultatii au repetat anul. Si in momentul de fata cei care lucrau, s-au lasat de munca pana termina, ca nu au cum sa faca nimic.
Parerea mea personala este: orice domeniu am alege, orice am face, daca lucram sau nu in timpul facultatii, TREBUIE sa fim profesionisti intr-un domeniu si sa ne alegem cu mare grija prioritatile in viata, altfel niciodata tara asta nu se va ridica din groapa asta. ...
Poza profil
sandrin4sabin
pe 05/05/2010
Raspunde
eu sunt anul 2 si imi doream sa ma angajez si eu in trecut (an 2) dar am renuntat ca nu gaseam, acum nici cand mi se propune nu mai accept :D totusi de abia astept sa treaca sesiunea si sa lucru la vara undeva pt un ban in plus, dar cum am zis m-am intrebat si eu asa: ce vreau sa fiu? student sau angajat, eu am ales student non-stop (faculta si in plus, voluntariat in Organizatie studenteasca si intr-un alt ong, cu tot ce implica astea: activitati party-uri proiecte... eu consider ca imi ajunge restul vietii sa muncesc asa ca dc sa incep asa de repede?) succes, daca te plictisesti asa tare dc sa iti pierzi timpul degaba, treci la lucru!
Poza profil
mount
pe 05/05/2010
Raspunde
este o idee buna sa lucrezi din tp facultatii daca ai ocazia. pt mine a fost imposibl sa lucrez chiar si part time(puteam fi doar'cosmetics consultant' la oriflame sau cv similar care nu necesita timp suplimentar). prezenta era obligatorie, la seminarii daca aveai absente le plateai iar daca aveai mai mult de 3 absente nu mai erai bagat in examen. cursurile se intindeau de dimineata de la 8 pana seara la ora 22(cu ferestre intre ele). specializarea la care am fost era Geografie - Engleza( Geografia in cadrul facultatii de Chimie-Biologie-Geografie iar Engleza in cadrul facultatii de Litere) iar orarul 'era asa de bine organizat' incat uneori se suprapuneau cursuri de la geografie cu cele de la engleza si trebuia sa mergi cu alta grupa ca sa asisti la ambele.
in concluzie, daca ai timpul necesar este un castig pt tine daca acumulezi experienta in munca chiar din timpul facultatii.
Poza profil
music_man
pe 05/05/2010
Raspunde
Hello lume , e prima oara cand scriu pe aici , legat de topicul deschis , eu sunt pro job full time , implicit in timpul facultatii pentru ca din salariile lunare imi platesc taxa la faculta si mi mai ramane si mie de "cheltuiala " pentru ca ai mei nu mi iau niciun banut muncit de mine . Chiar daca aici in Ro chestia asta e relativ noua si angajatorul practic se "foloseste " de tine pentru ca esti asigurat pe partea de studii , afara aceasta situatie e vazuta cu alti ochi decat aici . Ma refer ca in alte parti spun :uuuuuu uite un om care duce concomitent 2 chestii , dar aici :uuuaaaa -asta e protejat pe o parte hai sa il mai hengherim putin .Chiar daca lucrez in comert , facultatea mea e cu totul alt profil .
O seara buna
Poza profil
bahbaiatule
pe 06/05/2010
Raspunde
In ce vremuri ne invartim, sunt pro in legatura cu jobu in timpul facultatii...macar part time, parerea mea....proprie si personala
Poza profil
toxicu
pe 06/05/2010
Raspunde
Sunt studenta la FEAA, la zi si am si un job.Ce e drept, de 6 ore pe zi.Imi permite programul cat de cat sa ma duc la cursuri.Pot sa va spun ca e extrem de greu.Mult de invatat, multe proiecte de realizat....nu am timp de nimic....Nu vreau bani de iesit in club, sau altele.Salariul care il iau....imi ajunge doar pentru cheltuielile de zi cu zi.......Asa ca, sunt obligata sa fiu PRO!!!
Poza profil
pytycka
pe 06/05/2010
Raspunde
depinde de program.daca e part time dadar dak e mai mult nu..eu am muncit in primu an si am ramas cu o gramada de restante si e nasol...depinde si dak te acomodezzi ...eu sunt pro doar dak ai un program flexibil asa da altfel nu
Poza profil
justtryit
pe 08/05/2010
Raspunde
duamne mai oameni buni....pro sunt...dar pt ce sa fiu pro ca nu iti gaseti nicaieri nimic....eu sunt studenta in iasi...si daca vrei sa vinzi la un chiosc sau in piata astia vor sa ai experiejnta....da de unde sa aiba omul experienta daca nimeni nu iti da sansa sa o capeti,este dureros ce se intampla cu noi ce vor sa faca din noi,ce reusec sa faca din noi ''viitorul Romaniei''.Daca cineva mi-ar oferi un loc de munca as lucra dar fara pile nici la zarzavat in piata nu am sanse
Pentru a participa la conversatia de pe BestJobs Forum intra in cont sau inregistreaza-te.

Cauta doar in titlu

Categorii Forum

Cei mai apreciati (ult. 30 de zile)

Cei mai activi (ult. 7 zile)

Sondaj
Ce mijloc de publicitate consideri ca te influenteaza cel mai mult?

TV

Panou stradal

Internet

Fluturas/brosura

Ziar/Revista

Radio

Alta metoda

Copyright © 2012 BestJobs Recrutare SA     Despre noi    Blog    Conditii    Confidentialitate    Ajutor    Site Map

close
Intra in cont
Conecteaza-te cu Facebook

Intra in cont
Am deja cont
Vreau cont BestJobs
Adresa ta de email
Parola
Introdu o adresa de email
Alege o parola
Prin conectarea cu Facebook sau apasarea butonului `Inregistreaza-ma`, declari ca esti de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare a site-ului.