Prima pagina   Activitatea mea

Poza profil
AppleGirl a scris:
Job pe timpul facultatii - pro sau contra?
Sunt 2 tabere: una zice sa stai si sa te ocupi doar de scoala acuma ca e o vreme pt toate, iar cealalta ca e ok sa ai un job in timpul liber si mai ales sa-ti faci experienta. Astea ar fii parerile colegilor, parintilor si cunoscutilor. As vrea totusi parerea unora trecuti prin viata. Voi ce ziceti?

Eu am scoala pana la 13:00 si dupa vin acasa si imediat ii gata ziua, ar fii pacat sa nu profit de orarul de semestul asta. Doar ca ii mai greu cu ai mei si degeaba le-am zis ca daca vreau sa invat pot sa invat oricand si se cere si experienta cand termini faculta, ei tot nu-s de acord. Asa ca as vrea niste pareri neutre daca se poate.

Poate s-a mai repetat intrebarea asta dar n-am gasit nimic la search, imi pare rau.
Categoria: Am nevoie de ajutor pe data de 01.03.2010
  Raporteaza neregula
Afla cand se adauga raspuns la acest subiect. Acesta va fi afisat in sectiunea `Noutati` (Contul meu), imediat ce va fi postat in forum.

99 Raspunsuri
Ordonare: Cele noi in fataCele vechi in fata
Poza profil
stefanmurgeanu
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

cred ca daca esti student, nu te considera cu studii medii doar.
Te considera cu studii universitare nefinalizate.
Un student de la drept, cred ca poate face practica in departamentul Legal al unei multinationale, astfel incat dupa licentiere daca apare un post liber sa il ia pe el.

sorina1961 a scris:

Iti ofer eu un posibil raspuns,arhivar de ex.,sau la registratura,dar nu prea cred ca in dep.de specialitate,acolo posibil sa faci eventual un stagiu de practica.

mai sunt alte 1 raspunsuri
nu are sens sa intru acum in detalii, fiecare este liber sa procedeze cum doreste, dar DA, te va ajuta in cariera, categoric

iar CEVA este (de infinit de ori) mai mult decat NIMIC si te asigur ca un angajator va privi cu ochi buni ca omul a incercat ceva, s-a zbatut, chiar daca nu a lucrat ca judecator sindic inca de pe bancile facultatii de drept, de exemplu... :)
Poza profil
stefanmurgeanu
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

Un student de la drept, cred ca poate face practica in departamentul Legal al unei multinationale, astfel incat dupa licentiere daca apare un post liber sa il ia pe el.

stefanmurgeanu a scris:

nu are sens sa intru acum in detalii, fiecare este liber sa procedeze cum doreste, dar DA, te va ajuta in cariera, categoric

iar CEVA este (de infinit de ori) mai mult decat NIMIC si te asigur ca un angajator va privi cu ochi buni ca omul a incercat ceva, s-a zbatut, chiar daca nu a lucrat ca judecator sindic inca de pe bancile facultatii de drept, de exemplu... :)

mai sunt alte 2 raspunsuri
nu era in intentia mea sa te termin, doream doar sa le dau un sfat celor care sunt studenti si isi pun aceasta intrebare: sa lucreze ceva din timpul facultatii sau sa astepte mai bine sa termine studiile si sa se angajeze direct pe post de manager? :)
Poza profil
ramonadobrin051
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

stefanmurgeanu a scris:

nu era in intentia mea sa te termin, doream doar sa le dau un sfat celor care sunt studenti si isi pun aceasta intrebare: sa lucreze ceva din timpul facultatii sau sa astepte mai bine sa termine studiile si sa se angajeze direct pe post de manager? :)

mai sunt alte 3 raspunsuri
Aici bati la shaolin ?
Poza profil
stefanmurgeanu
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

ramonadobrin051 a scris:

Aici bati la shaolin ?

mai sunt alte 4 raspunsuri
nu neaparat, ci eram fin ironic la adresa celor care inca mai considera ca nu merita sa lucreze din timpul facultatii, pentru ca ei, vezi doamne, studiaza pentru o anumita profesie, meserie sau specializare, cum sa se coboare la nivelul sa munceasca pe un post inferior sau din alt domeniu, cum va da asta in CV? :P

nu ma refer la tudor, am impresia ca el nu mai este de ceva vreme student... ;)
Poza profil
hopotam
pe 01/03/2010
Raspunde
Cei care au terminat si lucreaza deja, stiu foarte bine ca ceea ce inveti in facultate(cu mici exceptii gen medicina, drept etc.)nu are legatura cu ceea ce vei face la lucru.
Ma declar pentru a lucra inca din timpul facultatii. O sa dau un exemplu, celebru deja in cercul meu de prieteni. In urma cu 4 ani cautam reprezentanti de vanzari.Am chemat la interviu si proaspat absolventi.A venit o d-ra, mandra ca a terminat ISE cu 10 la licenta.
Nu a lucrat o zi, nu a facut practica, nu stia nimic(chiar fenomen) insa stia un lucru: salar fix 250 de euro+ comision, pretentii salariale foarte mari pentru acele vremuri, si mai ales ca se stia ca din domeniul respectiv comisioanele de vanzari ajung la 3-400 de eur lunar.Am pus o intrebare simpla(nu aveam motive sa trec pe intrebari mai complexe)respectiv: Cu ce crede ca se ocupa un reprezentant de vanzari? Raspunsul? Foarte hilar:"Incaseaza bani".De aceea este bine sa lucrezi, ca la finalul facultatii cand mai etalezi si o diploma, sa te poti prezenta la interviuri onorabil, sa obtii rezultate maxime.
Poza profil
amarluc
pe 01/03/2010
Raspunde
imi cer scuze, la ora 6 am plecat de la birou si nu am putut raspunde la intrebarea concreta a lui Tudor.
ce a raspuns Stefan e cam ceea ce vroiam sa zic si eu.

Daca in calitate de student la drept stai in departamentul legal a unei firme mari, ai sansa de a fura meserie. Meseria furata te ajuta mai tarziu. Asta presupune sa-ti faci treaba ta de arhivar, in asa fel incat sa-ti ramana timp sa chibitesti pe unu altu.
Pentru inceput inveti si tu fluxurile de lucru intr-o companie, vezi cum se raspunde unor reclamatii. Cand termini facultatea cei de acolo te cunosc deja, stiu ce poti si iti pot da o sansa.

La mine in echipa a fost o fata (nu am angajat-o eu, era din-naite sa apar eu) care desi facea facultate cu profil economic, lucrase inainte de banca la o saormerie. Clar asta nu e o slujba care sa te ajute mult intr-un CV. Totusi, faptul ca lucrase undeva unde evident era supracalificata, i-a adus un plus.
A fost angajata la vanzari prin telefon. Acum lucreaza la o alta banca si cu siguranta are sanse mai mari de angajare pe un post ce necesita studii superioare in domeniu in respectiva banca decat daca ar fi venit dupa absolvire, fara nici o experienta in munca.
Poza profil
hopotam
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

imi cer scuze, la ora 6 am plecat de la birou si nu am putut raspunde la intrebarea concreta a lui Tudor.

Daca in calitate de student la drept stai in departamentul legal a unei firme mari, ai sansa de a fura meserie. Meseria furata te ajuta mai tarziu. Asta presupune sa-ti faci treaba ta de arhivar, in asa fel incat sa-ti ramana timp sa chibitesti pe unu altu.
Pentru inceput inveti si tu fluxurile de lucru intr-o companie, vezi cum se raspunde unor reclamatii. Cand termini facultatea cei de acolo te cunosc deja, stiu ce poti si iti pot da o sansa.

La mine in echipa a fost o fata (nu am angajat-o eu, era din-naite sa apar eu) care desi facea facultate cu profil economic, lucrase inainte de banca la o saormerie. Clar asta nu e o slujba care sa te ajute mult intr-un CV. Totusi, faptul ca lucrase undeva unde evident era supracalificata, i-a adus un plus.
A fost angajata la vanzari p...

ei..sa nu exageram, dar daca la interviu stii sa te vinzi..spui: Am lucrat la saormerie.Am invatat de acolo sa lucrez cu clientii, sa calmez clientii nemultumiti, sa ma integrez intr-o echipa, sa-mi duc la bun sfarsit taskurile.E? cum suna? eu zic ca suna ok.Si mai poti spune ca aveai 30 de clienti pe ora, tura de 12 ore-demonstrezi ca faci fata stresului!
Poza profil
eduzzu
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

Nu prea sunt de acord cu tine prin simplu fapt ca cel care te angajeaza,la o banca spre ex.,ar fi mult prea snob si nedus in lume sa-l bufnesca rasul tinand cont ca tu,student fiind,sau terminand facultatea,ai totusi experienta in campul muncii,stii sa-ti castigi traiul,iar asta ar trebui sa-ti aduca un plus la CV si anume responsabilitate.Decat unul care a facut 4 ani facultate si nu a muncit nici un minut in viata lui.
Poza profil
amarluc
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

ti-am raspuns concret cu caz real. am precizat ca avea studii in desfasurare. slujba la saormerie era primul job gasit in Bucuresti, ea venind din MOldova, zona frumoasa dar saraca.
Am precizat si pozitia. Si castiga binisor pe pozitia respectiva si a fost unul din cei mai buni oameni. Faptul ca i s-a dat sansa a motivat-o
depinde de cine dai si ce apreciaza.
Insa sa stii ca mai sunt manageri care apreciaza munca, indiferent de felul ei.
Un manager care stie sa lucreze cu oamenii si sa-i modeleze, nu o sa bufneasca in ras cand cineva ii zice ca pentru supravietuire a fost gunoier.
O sa bufneasca in ras cand o sa-i zici ca vrei sa te angajezi sef de compartiment, ca vorba aia ai diploma de la facultate de stat.

Orice experienta iti aduce avantaj in fata unuia cu experienta 0.
Sa zicem ca ar fi mai multe stadii:
-experienta 0 - 0 avantaj
-experienta 1 (alt domeniu - 1 avantaj
-experienta 2 acelasi domeniu - 2 avantaj.

Multi pe acest form se plang ca nu gasesc de lucru.
Pentru ca ei nu vor sa o ia de la entry level. Ei vor job conform calificarii. De la facultate de management, se vor manageri maine. Bad news pentru ei. Acele job-uri sunt luate de cei ce s-au angajat entry-level in timpul facultatii.
Si apoi vin pe aci si urla ca peste tot e cu pile, ca ala il cunostea pe managerul care face angajarea.
Da il cunostea. Pentru ca A LUCRAT cu el si I-A DOVEDIT ca pentru el cariera e mai importanta decat nota de pe diploma.

Toate bune!
Poza profil
amarluc
pe 01/03/2010
Raspunde
i rest my case :)
Cu rezerva ca anumite meserii nu trebuie facute cu angajare pe timpul facultatii. nu cred ca un neuro-chirurg trebuie sa fure meserie inainte sa termine facultatea la zi cu 10 pe linie :)
Poza profil
hopotam
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

Cu rezerva ca anumite meserii nu trebuie facute cu angajare pe timpul facultatii. nu cred ca un neuro-chirurg trebuie sa fure meserie inainte sa termine facultatea la zi cu 10 pe linie :)

Pai ca sa termine cu 10 pe linie, nu are timp nici de iesit la bere.....dar sa mai lucreze.Oricum exemplul este irelevant pentru ca un chirurg are 6 ani de invatare practica(rezidentiat) dupa facultate.
Poza profil
amarluc
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

hopotam a scris:

Pai ca sa termine cu 10 pe linie, nu are timp nici de iesit la bere.....dar sa mai lucreze.Oricum exemplul este irelevant pentru ca un chirurg are 6 ani de invatare practica(rezidentiat) dupa facultate.

tu ai vrea ca neuro-chirurgul tau sa bea bere? :)
exemplul era dat pentru a confirma si ce spune tudor. in unele meserii chiar trebuie scoala.
sa zicem ca cei de la IML mai pot chiuli la un curs 2, ca nu-i crima :))
Poza profil
hopotam
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

amarluc a scris:

tu ai vrea ca neuro-chirurgul tau sa bea bere? :)
exemplul era dat pentru a confirma si ce spune tudor. in unele meserii chiar trebuie scoala.
sa zicem ca cei de la IML mai pot chiuli la un curs 2, ca nu-i crima :))

mai sunt alte 1 raspunsuri
asta cu IML si crima a fost..criminala, ca sa zic asa :)))
Poza profil
amarluc
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

hopotam a scris:

asta cu IML si crima a fost..criminala, ca sa zic asa :)))

mai sunt alte 2 raspunsuri
ce sa zic. am si io simtul hazului...un pic pe fund :)))))
Poza profil
hopotam
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

amarluc a scris:

ce sa zic. am si io simtul hazului...un pic pe fund :)))))

mai sunt alte 3 raspunsuri
eh..atunci sa stii ca "nu gust" glumele tale :P :))
Pentru a participa la conversatia de pe BestJobs Forum intra in cont sau inregistreaza-te.

Cauta doar in titlu

Categorii Forum

Cei mai apreciati (ult. 30 de zile)

Cei mai activi (ult. 7 zile)

Sondaj
Esti dispus sa cumperi un produs/serviciu in urma unei reclame de la ...

TV

Panou stradal

Internet

Fluturas/brosura

Ziar/Revista

Radio

Alta metoda

Copyright © 2012 BestJobs Recrutare SA     Despre noi    Blog    Conditii    Confidentialitate    Ajutor    Site Map

close
Intra in cont
Conecteaza-te cu Facebook

Intra in cont
Am deja cont
Vreau cont BestJobs
Adresa ta de email
Parola
Introdu o adresa de email
Alege o parola
Prin conectarea cu Facebook sau apasarea butonului `Inregistreaza-ma`, declari ca esti de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare a site-ului.