Prima pagina   Activitatea mea

Poza profil
AppleGirl a scris:
Job pe timpul facultatii - pro sau contra?
Sunt 2 tabere: una zice sa stai si sa te ocupi doar de scoala acuma ca e o vreme pt toate, iar cealalta ca e ok sa ai un job in timpul liber si mai ales sa-ti faci experienta. Astea ar fii parerile colegilor, parintilor si cunoscutilor. As vrea totusi parerea unora trecuti prin viata. Voi ce ziceti?

Eu am scoala pana la 13:00 si dupa vin acasa si imediat ii gata ziua, ar fii pacat sa nu profit de orarul de semestul asta. Doar ca ii mai greu cu ai mei si degeaba le-am zis ca daca vreau sa invat pot sa invat oricand si se cere si experienta cand termini faculta, ei tot nu-s de acord. Asa ca as vrea niste pareri neutre daca se poate.

Poate s-a mai repetat intrebarea asta dar n-am gasit nimic la search, imi pare rau.
Categoria: Am nevoie de ajutor pe data de 01.03.2010
  Raporteaza neregula
Afla cand se adauga raspuns la acest subiect. Acesta va fi afisat in sectiunea `Noutati` (Contul meu), imediat ce va fi postat in forum.

99 Raspunsuri
Ordonare: Cele noi in fataCele vechi in fata
Poza profil
amarluc
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

clar, inainte de a se lua decizia, trebuie facuta o buna analiza a prioritatilor.
Un student la medicina, ma gandesc ca ar fi bine sa ajunga la toate cursurile daca are de gand sa profeseze. Daca n-are de gand sa profeseze mai bine se apuca de alta facultate sau isi alege o meserie in care vrea sa exceleze.

Dupa prioritati trebuie analizata motivatia: vrea experienta, vrea bani de iesit in club, vrea cariera.

Multi din studentii de astazi sunt obligati sa gaseasca o cale sa impace studiile cu un serviciu. Totusi, in companiile pentru care am lucrat pana acum am observat ca angajatorii isi asuma eventualele invoiri pentru studenti, avand o politica in acest sens (ex: prioritate la concedii in perioada de examene)

amarluc a scris:

cred ca am inteles.
voi nu va referiti la "concediul special de studii" ci la cele 30 de zile de concediu fara plata, concediu ce si-l poate lua orice angajat, nu doar studentii.

treaba este ca oamenii nu prea vor fara plata (aproape toti se intretin singuri, rate la masina, etc) si nu le vine usor sa nu primeasca salariu o luna intreaga.

mai sunt alte 1 raspunsuri
am avut un om care tot venea bronzat din concediu medical, dupa fracturi sau raceli ingrozitoare in august.
Subliniez. Am avut :)

In principiu se gasesc solutii pentru toti care sunt ok
Poza profil
stefanmurgeanu
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

clar, inainte de a se lua decizia, trebuie facuta o buna analiza a prioritatilor.
Un student la medicina, ma gandesc ca ar fi bine sa ajunga la toate cursurile daca are de gand sa profeseze. Daca n-are de gand sa profeseze mai bine se apuca de alta facultate sau isi alege o meserie in care vrea sa exceleze.

Dupa prioritati trebuie analizata motivatia: vrea experienta, vrea bani de iesit in club, vrea cariera.

Multi din studentii de astazi sunt obligati sa gaseasca o cale sa impace studiile cu un serviciu. Totusi, in companiile pentru care am lucrat pana acum am observat ca angajatorii isi asuma eventualele invoiri pentru studenti, avand o politica in acest sens (ex: prioritate la concedii in perioada de examene)

amarluc a scris:

am avut un om care tot venea bronzat din concediu medical, dupa fracturi sau raceli ingrozitoare in august.
Subliniez. Am avut :)

In principiu se gasesc solutii pentru toti care sunt ok

mai sunt alte 2 raspunsuri
bietul de el, i-o fi recomandat medicul recuperare la Techirghiol :D :))))
Poza profil
geza1974
pe 01/03/2010
Raspunde
geza1974 a scris:

:) In principiu este un DA categoric pentru un job care sa fie in domeniul in care vei lucra, cu observatia privind faptul ca scoala trebuie sa fie pe primul loc iar jobul privit ca si practica.
In general practica te ajuta sa fixezi mai bine multe cunostinte teoretice.

Daca jobul nu este din domeniu dupa pararea mea este mai mult NU (evident daca nu esti fortat de imprejurari - sa fi nevoit sa te sustii, etc.. )

PS. Evident ca "DA" nu se aplica in cazul unor facultati ca si medicina (sau alte specializari care au organizate accesul in profesie prin rezidentiat sau alt fel de stagiatura).

PS2. Daca faci facultatea "doar asa" si nu vei vrea vreodata sa traiesti din ce inveti, atunci e bine sa iti iei un job. - dupa cum vezi tu trebuie sa te decizi ce vrei sa faci in viitor..

Am specificat: medicul sa isi vada de studii. Parerea mea ca si juristul care vrea sa profeseze sa stea "cu curu pe carte" ca sa poata lua examenele (de intrare in barou, magistratura, etc.)
Politehnica - ai dat tu raspunsul ... nu neaparat la fabrica ...sunt si "SRL-uri"

Un muzician poate foarte frumos sa cante (chiar si intr-un retaurant mai de elita)

Solutii sunt .....
Poza profil
amarluc
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

amarluc a scris:

ok. poti sa-mi dai textul de lege in acest caz?
sau poate e reglementat prin CCM si atunci poate sa difere de la o institutie la alta?

PS: la mine in formularul de cerere concediu apare la concedii speciale, ca cel de casatorie, inmormantare, nastere copil...

ok. multumesc mult.
Poza profil
sorina1961
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

amarluc a scris:

ok. multumesc mult.

mai sunt alte 3 raspunsuri
E art.151,alin(2)Codul Muncii,concediul pt. studii.
Poza profil
amarluc
pe 01/03/2010
Raspunde
cred ca daca esti student, nu te considera cu studii medii doar.
Te considera cu studii universitare nefinalizate.
Un student de la drept, cred ca poate face practica in departamentul Legal al unei multinationale, astfel incat dupa licentiere daca apare un post liber sa il ia pe el.
Poza profil
stefanmurgeanu
pe 01/03/2010
Raspunde
geza1974 a scris:

:) In principiu este un DA categoric pentru un job care sa fie in domeniul in care vei lucra, cu observatia privind faptul ca scoala trebuie sa fie pe primul loc iar jobul privit ca si practica.
In general practica te ajuta sa fixezi mai bine multe cunostinte teoretice.

Daca jobul nu este din domeniu dupa pararea mea este mai mult NU (evident daca nu esti fortat de imprejurari - sa fi nevoit sa te sustii, etc.. )

PS. Evident ca "DA" nu se aplica in cazul unor facultati ca si medicina (sau alte specializari care au organizate accesul in profesie prin rezidentiat sau alt fel de stagiatura).

PS2. Daca faci facultatea "doar asa" si nu vei vrea vreodata sa traiesti din ce inveti, atunci e bine sa iti iei un job. - dupa cum vezi tu trebuie sa te decizi ce vrei sa faci in viitor..

geza1974 a scris:

Am specificat: medicul sa isi vada de studii. Parerea mea ca si juristul care vrea sa profeseze sa stea "cu curu pe carte" ca sa poata lua examenele (de intrare in barou, magistratura, etc.)
Politehnica - ai dat tu raspunsul ... nu neaparat la fabrica ...sunt si "SRL-uri"

Un muzician poate foarte frumos sa cante (chiar si intr-un retaurant mai de elita)

Solutii sunt .....

poate ca nu are relevanta pentru experienta (in meseria) de inginer proiectant (sau ce-o fi)

dar demonstreaza ca are experienta la un loc de munca, ca este obisnuit sa lucreze in cadru organizat, sa urmeze proceduri, sa respecte regulamentul intern, sa se adapteze unor culturi organizatinale, ca s-a obisnuit sa relationeze cu sefii/colegii/clientii/colaboratorii etc si asa mai departe, if you know what I mean ;)
Poza profil
stefanmurgeanu
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

Un student de la drept, cred ca poate face practica in departamentul Legal al unei multinationale, astfel incat dupa licentiere daca apare un post liber sa il ia pe el.

nu il poate incadra pe o anumita functie care, cf COR, cere un anumit nivel de studii

dar angajatorul poate considera ca persoana respectiva are competentele necesare, iar dupa finalizarea studiilor, in paralel cu munca, si experienta necesara pentru a fi angajat pe un anumit post, poate destul de important ;)
Poza profil
amarluc
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

pentru titulatura, da iti trebuie diploma.
Dar sa te primeasca in practica sau cu un job mic intr-un departament de unde ai ce invata, cred ca se pot baza si pe "intentie"

Trebuie sa fie totusi o diferenta intre absolventul de liceu si student. Stundentul macar are intentia
Poza profil
sorina1961
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

sorina1961 a scris:

E art.151,alin(2)Codul Muncii,concediul pt. studii.

mai sunt alte 4 raspunsuri
Art. 148 reglementeaza concediile fara plata in general,pt, rezolvarea de probleme personale ale angajatilor,art.151 insa reglementeaza strict concediile f.p. pt. formare profesionala,mai mult in alin 2 precizeaza f. clar si cand se poate utiliza acest concediu.
Indiferent de scopul acordarii,in cfp.contractul de munca se suspenda pe durata acestuia.
Poza profil
stefanmurgeanu
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

amarluc a scris:

Dar sa te primeasca in practica sau cu un job mic intr-un departament de unde ai ce invata, cred ca se pot baza si pe "intentie"

Trebuie sa fie totusi o diferenta intre absolventul de liceu si student. Stundentul macar are intentia

simplu: neavand studiile superioare finalizate, te poate angaja doar pe un post pentru care nu se cer astfel de studii ;)
Poza profil
sorina1961
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

amarluc a scris:

Iti ofer eu un posibil raspuns,arhivar de ex.,sau la registratura,dar nu prea cred ca in dep.de specialitate,acolo posibil sa faci eventual un stagiu de practica.
Poza profil
stefanmurgeanu
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

stefanmurgeanu a scris:

simplu: neavand studiile superioare finalizate, te poate angaja doar pe un post pentru care nu se cer astfel de studii ;)

cred ca o inchizi prea devreme, pt ca mi-e teama ca nu ai inteles esenta: faptul ca nu te angajeaza din timpul facultatii pe post de director general, nu inseamna ca nu dobandesti experienta ;)

din contra, cred ca experienta este cu atat mai valoroasa, cu cat treci prin mai multe etape ierarhice... :)
Poza profil
sorina1961
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

stefanmurgeanu a scris:

cred ca o inchizi prea devreme, pt ca mi-e teama ca nu ai inteles esenta: faptul ca nu te angajeaza din timpul facultatii pe post de director general, nu inseamna ca nu dobandesti experienta ;)

din contra, cred ca experienta este cu atat mai valoroasa, cu cat treci prin mai multe etape ierarhice... :)

Dobandesti experienta in munca,nu in specialitate,cred ca la asta se referea @tudor.
Poza profil
sorina1961
pe 01/03/2010
Raspunde
amarluc a scris:

sorina1961 a scris:

Iti ofer eu un posibil raspuns,arhivar de ex.,sau la registratura,dar nu prea cred ca in dep.de specialitate,acolo posibil sa faci eventual un stagiu de practica.

Am raspuns deja,nu e vorba despre experienta in specialitate,asta se capata in studentie doar prin participare la stagii de intership ,altfel e clar ca nu!
Pentru a participa la conversatia de pe BestJobs Forum intra in cont sau inregistreaza-te.

Cauta doar in titlu

Categorii Forum

Cei mai apreciati (ult. 30 de zile)

Cei mai activi (ult. 7 zile)

Sondaj
Te poti conecta la Internet de pe telefonul mobil?

Da

Nu

Copyright © 2012 BestJobs Recrutare SA     Despre noi    Blog    Conditii    Confidentialitate    Ajutor    Site Map

close
Intra in cont
Conecteaza-te cu Facebook

Intra in cont
Am deja cont
Vreau cont BestJobs
Adresa ta de email
Parola
Introdu o adresa de email
Alege o parola
Prin conectarea cu Facebook sau apasarea butonului `Inregistreaza-ma`, declari ca esti de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare a site-ului.