![]() AppleGirl a scris:
![]() Job pe timpul facultatii - pro sau contra?Sunt 2 tabere: una zice sa stai si sa te ocupi doar de scoala acuma ca e o vreme pt toate, iar cealalta ca e ok sa ai un job in timpul liber si mai ales sa-ti faci experienta. Astea ar fii parerile colegilor, parintilor si cunoscutilor. As vrea totusi parerea unora trecuti prin viata. Voi ce ziceti?
Eu am scoala pana la 13:00 si dupa vin acasa si imediat ii gata ziua, ar fii pacat sa nu profit de orarul de semestul asta. Doar ca ii mai greu cu ai mei si degeaba le-am zis ca daca vreau sa invat pot sa invat oricand si se cere si experienta cand termini faculta, ei tot nu-s de acord. Asa ca as vrea niste pareri neutre daca se poate. Poate s-a mai repetat intrebarea asta dar n-am gasit nimic la search, imi pare rau. Categoria: Am nevoie de ajutor pe data de 01.03.2010
![]()
Politehnica - ai dat tu raspunsul ... nu neaparat la fabrica ...sunt si "SRL-uri" Un muzician poate foarte frumos sa cante (chiar si intr-un retaurant mai de elita) Solutii sunt .....
cred ca daca esti student, nu te considera cu studii medii doar.
Te considera cu studii universitare nefinalizate. Un student de la drept, cred ca poate face practica in departamentul Legal al unei multinationale, astfel incat dupa licentiere daca apare un post liber sa il ia pe el.
dar demonstreaza ca are experienta la un loc de munca, ca este obisnuit sa lucreze in cadru organizat, sa urmeze proceduri, sa respecte regulamentul intern, sa se adapteze unor culturi organizatinale, ca s-a obisnuit sa relationeze cu sefii/colegii/clientii/colaboratorii etc si asa mai departe, if you know what I mean ;)
dar angajatorul poate considera ca persoana respectiva are competentele necesare, iar dupa finalizarea studiilor, in paralel cu munca, si experienta necesara pentru a fi angajat pe un anumit post, poate destul de important ;)
Dar sa te primeasca in practica sau cu un job mic intr-un departament de unde ai ce invata, cred ca se pot baza si pe "intentie" Trebuie sa fie totusi o diferenta intre absolventul de liceu si student. Stundentul macar are intentia
Indiferent de scopul acordarii,in cfp.contractul de munca se suspenda pe durata acestuia.
din contra, cred ca experienta este cu atat mai valoroasa, cu cat treci prin mai multe etape ierarhice... :)
Pentru a participa la conversatia de pe BestJobs Forum intra in cont sau inregistreaza-te.
|
Cei mai apreciati (ult. 30 de zile)
Cei mai activi (ult. 7 zile)
Sondaj
|
pe 01/03/2010
clar, inainte de a se lua decizia, trebuie facuta o buna analiza a prioritatilor.
Un student la medicina, ma gandesc ca ar fi bine sa ajunga la toate cursurile daca are de gand sa profeseze. Daca n-are de gand sa profeseze mai bine se apuca de alta facultate sau isi alege o meserie in care vrea sa exceleze.
Dupa prioritati trebuie analizata motivatia: vrea experienta, vrea bani de iesit in club, vrea cariera.
Multi din studentii de astazi sunt obligati sa gaseasca o cale sa impace studiile cu un serviciu. Totusi, in companiile pentru care am lucrat pana acum am observat ca angajatorii isi asuma eventualele invoiri pentru studenti, avand o politica in acest sens (ex: prioritate la concedii in perioada de examene)
cred ca am inteles.
voi nu va referiti la "concediul special de studii" ci la cele 30 de zile de concediu fara plata, concediu ce si-l poate lua orice angajat, nu doar studentii.
treaba este ca oamenii nu prea vor fara plata (aproape toti se intretin singuri, rate la masina, etc) si nu le vine usor sa nu primeasca salariu o luna intreaga.
Subliniez. Am avut :)
In principiu se gasesc solutii pentru toti care sunt ok