Prima pagina   Activitatea mea

Poza profil
laurentiu_2 a scris:
Perioadele de inactivitate se explica in scrisoarea de intentie?
Credeti ca e intelept sau recomandabil a explica perioadele lungi de inactivitate profesionala in scrisoarea de intentie? Am auzit pareri cum ca ar ajuta mult fiindca angajatorul ar sti exact de ce apar pauze in munca din cv.
Categoria: Cariera pe data de 27.02.2010
  Raporteaza neregula
Afla cand se adauga raspuns la acest subiect. Acesta va fi afisat in sectiunea `Noutati` (Contul meu), imediat ce va fi postat in forum.

85 Raspunsuri
Ordonare: Cele noi in fataCele vechi in fata
Poza profil
sorina1961
pe 27/02/2010
Raspunde
In opinia mea NU.Eventual le explici in discutia prilejuita de interviu,si atunci doar daca esti chestionat asupra acestui aspect.
Daca te vor intr-adevar,ar face bine sa fie mai putin curiosi!Nu e treaba angajatorului sa
cunoasca de ce ai pauze in activitate,e problema ta personala.
Sc. de intentie are cu totul alt scop decat de a le explica de ce nu ai desfasurat activitate ,de acolo trebuie sa reiasa doar ca tu esti cel cautat de catre ei,din sutele de aplicatii,adicatelea sa le starnesti putintel curiozitatea asupra ta ca sa obtii interviul.
Poza profil
laurentiu_2
pe 27/02/2010
Raspunde
Sunt de acord cu tine. Asa cred si eu ca e bine. Eu am o situatie mai delicata.
Anul 2008 a fost primul dupa absolvirea facultatii si l-am pierdut pe tot din cauza unor probleme de sanatate care-mi afectau si esteticul (nu cred ca m-ar ajuta sa le spun ca de asta n-am lucrat 1 an pt. ca poate ca asta m-ar descalifica, nu?).
Dupa ce-am rezolvat sanatatea, in inceputul lui 2009, mi-a fost ft greu sa gasesc job fara exeprienta, fara RPC(pile,cunostinte,relatii/bani) cu atat cu cat criza incepuse si toti aveau pretentiile ridicate si mai tare. Practic am 2 ani si ceva de la terminarea studiilor si nu am avut cum sa fac experienta decat ft putina din motivele astea si nu doar, lipsa severa de posibilitati materiale, etc.

Sunt de acord cu tine 100% ca nu e treaba lor ce probleme am avut de n-am putut lucra si ca din cauza crizei am patitmit si mai mult. Angjatorii m-au intrebat de fiecare data totusi... (pe toti prietenii mei din cate imi spun ii imtreaba ap. totdeauna ori de ce se muta des de la un job la altul sau de ce au pauze mari in munca si lipsa de experienta, mai ales acuma pe criza asta cand au si pretentii mari angajatorii astia) si chiar a fost o problema personala de sanatate dar mi-e si jena sa le-o zic pentru ca cine stie ce-ar crede si m-ar putea descalifica.

Cum ma sfatui/sfatuiti sa fac sa scap de intrebarea cu inactivitatea si cu experienta? Daca nu explic inactivitatea nici in cv nici in scrisoarea de intentie risc sa ma respinga mai mult poate, nu? Totul e relativ aici cu subiectul asta delicat.

Eu ma gandesc sa mint c-am lucrat cateva luni cu contract de colaborare ca n-au cum sa verifice, nu? Totusi ramane mult timp de explicat pt. ca tot ma intreaba si ma omoara ca parca doar asta ii intereseaza. Eu is serios, destul de pregatit, motivat, etc da ma lovesc de barierele astea.

Daca pregatesc bine minciuna asta fiindca stiu detalii despre acel job si firma pot fi oficial prins? Sa le zic ca ama vut contract de colaborare. Stiu ca nu e indicat sa minti nici macar la interviu/cv dar oricum toti mintim si in domeniul asta mai mult-mai putin. Am si referinte adica o ruda care a lucrat acolo si care e dispusa oricand sa confirme spusele mele.

De curiozitate Sorina tu lucrezi in resurse umane? Mi-ar conveni mult daca da pt ca as crede mai mult in raspunsul tau. Oricum il apreciez si eu pana acum judec la fel ca tine.
Sper sa-mi raspunzi/raspundeti si eventual sa luam legatura prin PM pt. ca simt ca ma poti ajuta.

Multumesc.
Poza profil
laurentiu_2
pe 28/02/2010
Raspunde
Multumesc pentru raspuns rekinu. M-am gandit la varianta asta si cred totusi ca ar fi buna desi m-am intrebat daca or sa-mi ceara sa verifice un pasaport de exemplu (sunt si angajatopri mai atosi din astia care cred eu ca ar fi in stare) ori eu nici n-am pasaport si ar trebui sa il delcar pierdut. Totusi ma poate ajuta scuza sa zic pentru 12 luni, mai greu pentru 24. Am o ruda in USA si din ce stiu nu prea poti sa vii sa stai mai mult de 6 luni odata in vizita si viza de vizita iti interzice dreptul legal de munca. O sa o intreb si va zic exact. Da o pot coase cu ata alaba doar sa nu ma miroase in cele din urma daca infloresc prea prea.
Poza profil
hopotam
pe 28/02/2010
Raspunde
De acord cu Sorina, nu este treaba angajatorului de ce ai luat pauze, dar eu ca si angajator, recunosc ca nu ma dau in vant dupa cv-uri cu pauze...ma intreb "de ce?"
-are asa multe probleme personale?-le va avea si la mine in echipa!
-lucreaza 6 luni strange bani apoi 4 luni sta pe tusa la relax?
intrebari pot fi 100!
Sfatul meu este sa gasesti o modalitate in care sa explici pauzele.O modalitate scurta, concisa, in care sa spui ca desi nu ai lucrat, te-ai mai perfectionat(un curs, ceva acolo..ai studiat pe net un domeniu..etc.)
Poza profil
nrs65
pe 28/02/2010
Raspunde
in UE pleci fara pasaport si stai cat vrei, daca nu sunt granite nu stie nimeni cand ai venit sa iti poata impune o limita de sedere (asta practic) teoretic ai voie sa stai 90 zile.
Poza profil
hopotam
pe 28/02/2010
Raspunde
Nu te sfatuiessc sa minti! Se poate afla si..atunci o sa fie naspa!
Poza profil
sorina1961
pe 28/02/2010
Raspunde
Laurentiu,

Da.lucrez in HR,dar f. sincer iti spun ca atata timp cat din cv reiese ca omul are o experienta in specialitate in cf.cu cerintele postului(la mine e mai strict cu experienta
pe specialitate caci e vorba de dom.medical)nu ma intereseaza absolut de loc daca exista pauze,mai ales daca respectivul are si o reputatie profesionala f.buna.
Uite,am sa-ti povestesc despre un caz,un medic apare cu un cv in care ultima pozitie intr-o unitate sanitara era in urma cu 4 ani,dupa care pauza ,dar vechimea lui totala in dom.era de aprox.7 ani,in plus avea si niste referinte f.bune,si testarile ulterioare au dovedit ca stie si meserie,dp meu de vedere era ok si nu am pus nicio intrebare.
Problema era doar daca avea pauza mai mare de 5 ani,atunci isi pierdea dreptul de practica si trebuia o examinare speciala pt. a si-l recapata.
Misterul l-am elucidat mai apoi,cand a venit cu carnetul de munca la angajare,el lucrase in acel interval pe diferite pozitii in companii de distributie a medicamentelor si nu a considerat necesar sa treaca in cv aceasta activitate care nu avea relevanta pr. pozitia actuala.Deci cauze pot fi multiple.
Acum sa revenim la "oile noastre",daca totusi consideri ca pauza iti poate crea neplaceri,adaoga in cv o perioada care va putea fii justificata ulterior ca fiind lucrata pe baza de contract de colaborare.Dar mai intai ia lagatura cu ruda ta sa-ti asiguri spatele in caz ca se vor face verificari.
Poza profil
stefanmurgeanu
pe 01/03/2010
Raspunde
in nici un caz sa nu minti (nici in CV, nici in Scrisoarea de intentie, nici la interviu)

mai bine nu treci nimic in CV sau/si in scrisoarea de intentie despre perioada de pauza, iar la interviu, daca te intreaba, poti sa explici situatia

de altfel, cred ca ai exagerat un pic problema, deoarece nu vorbim tocmai de o pauza in cariera, avand in vedere ca inca nici nu ti-ai inceput cariera ;)

asadar, capul sus si cauta-ti un job cu mult curaj si cu multa incredere, chiar nu cred ca cei 2 ani `lipsa` din CV iti vor afecta sansele de reusita

succes :)
Poza profil
sorina1961
pe 01/03/2010
Raspunde
stefanmurgeanu a scris:

in nici un caz sa nu minti (nici in CV, nici in Scrisoarea de intentie, nici la interviu)

mai bine nu treci nimic in CV sau/si in scrisoarea de intentie despre perioada de pauza, iar la interviu, daca te intreaba, poti sa explici situatia

de altfel, cred ca ai exagerat un pic problema, deoarece nu vorbim tocmai de o pauza in cariera, avand in vedere ca inca nici nu ti-ai inceput cariera ;)

asadar, capul sus si cauta-ti un job cu mult curaj si cu multa incredere, chiar nu cred ca cei 2 ani `lipsa` din CV iti vor afecta sansele de reusita

Din moment ce exista totusi o persoana cunoscuta care e dispusa si poate sa-i ofere o recomandare,si a si intampinat greutati din pricina "gaurii" din cv,te asigur ca chestia cu contractul de colaborare nu e chiar asa nociva,nimeni nu are timp sa se apuce sa verifice daca a existat sau nu contract,atata timp cat cineva gireaza in acest sens!
Poza profil
stefanmurgeanu
pe 01/03/2010
Raspunde
stefanmurgeanu a scris:

sorina1961 a scris:

Din moment ce exista totusi o persoana cunoscuta care e dispusa si poate sa-i ofere o recomandare,si a si intampinat greutati din pricina "gaurii" din cv,te asigur ca chestia cu contractul de colaborare nu e chiar asa nociva,nimeni nu are timp sa se apuce sa verifice daca a existat sau nu contract,atata timp cat cineva gireaza in acest sens!

posibil, dar cred ca ramane pana la urma la latitudinea lui Laurentiu cum va proceda, noi incercam doar sa ii dam niste sfaturi, exprimandu-ne parerea :)
Poza profil
sorina1961
pe 01/03/2010
Raspunde
stefanmurgeanu a scris:

stefanmurgeanu a scris:

posibil, dar cred ca ramane pana la urma la latitudinea lui Laurentiu cum va proceda, noi incercam doar sa ii dam niste sfaturi, exprimandu-ne parerea :)

mai sunt alte 1 raspunsuri
E absolut normal ca cel direct implicat va decide!
Poza profil
edvasilescu
pe 01/03/2010
Raspunde
Nici eu nu as sfatui sa infloreasca nimic. La un moment dat angajatorul va afla ca a fost indus in eroare cu buna stiinta si este foarte posibil sa isi piarda increderea in el. Nu cred ca se va simti mai bine daca i se va motiva ca din disperare dupa un job a "mintit putin". Vrand-nevrand povestesti despre echipele in care ai mai lucrat.
Poza profil
sorina1961
pe 01/03/2010
Raspunde
edvasilescu a scris:

Nici eu nu as sfatui sa infloreasca nimic. La un moment dat angajatorul va afla ca a fost indus in eroare cu buna stiinta si este foarte posibil sa isi piarda increderea in el. Nu cred ca se va simti mai bine daca i se va motiva ca din disperare dupa un job a "mintit putin". Vrand-nevrand povestesti despre echipele in care ai mai lucrat.

Nu are ce explicatii sa dea,si nici nu-i vor fii cerute,isi face treaba la job iar increderea angajatorului rezulta din activitatea efectiv prestata si din rezultatul obtinut,nu din cele auzite ,ce a fost a fost,sa nu credeti ca cineva e interesat sa "dezgroape mortii" daca activitatea merge iar persoana se descurca...
Poza profil
laurentiu_2
pe 03/03/2010
Raspunde
hopotam a scris:

De acord cu Sorina, nu este treaba angajatorului de ce ai luat pauze, dar eu ca si angajator, recunosc ca nu ma dau in vant dupa cv-uri cu pauze...ma intreb "de ce?"
-are asa multe probleme personale?-le va avea si la mine in echipa!
-lucreaza 6 luni strange bani apoi 4 luni sta pe tusa la relax?
intrebari pot fi 100!
Sfatul meu este sa gasesti o modalitate in care sa explici pauzele.O modalitate scurta, concisa, in care sa spui ca desi nu ai lucrat, te-ai mai perfectionat(un curs, ceva acolo..ai studiat pe net un domeniu..etc.)

Pai da, incep niste cursuri acusi, fac o scoala de soferi, am sa zic de lucratul in alta tara, sper sa umplu cat de cat acel gap. Problema e ca mi-as dori sa o pot face in Cv sau scrisoarea de intentie ca angajatorul sa nu se sperie si sa nu ma cheme la interviu. Stiu ca nu e recomandabil, ce alta varianta am sa imi pot face aceste justificari concise vizibile angajatorilor inainte sa fiu chemat la interviu?

Daca nu zic nimic cand ma fac cunoscut lor prin cv/scrisoare, nu ma prea cheama la interviu fiindca e vorba si de experienta lipsa si de pauze care pot parea lor dubioase in lipsa unei lamuriri, nu?

Normal ca nu ai chema un om cu pauze in lucru cand ai cativa cu experienta garla...Din pacate asta e sistemul, experienta si iar experienta, restul o apa si-un pamant.

Multumesc de sfat mi se pare f util.
Poza profil
laurentiu_2
pe 03/03/2010
Raspunde
sorina1961 a scris:

Laurentiu,

Da.lucrez in HR,dar f. sincer iti spun ca atata timp cat din cv reiese ca omul are o experienta in specialitate in cf.cu cerintele postului(la mine e mai strict cu experienta
pe specialitate caci e vorba de dom.medical)nu ma intereseaza absolut de loc daca exista pauze,mai ales daca respectivul are si o reputatie profesionala f.buna.
Uite,am sa-ti povestesc despre un caz,un medic apare cu un cv in care ultima pozitie intr-o unitate sanitara era in urma cu 4 ani,dupa care pauza ,dar vechimea lui totala in dom.era de aprox.7 ani,in plus avea si niste referinte f.bune,si testarile ulterioare au dovedit ca stie si meserie,dp meu de vedere era ok si nu am pus nicio intrebare.
Problema era doar daca avea pauza mai mare de 5 ani,atunci isi pierdea dreptul de practica si trebuia o examinare speciala pt. a si-l recapata.
Misterul l-am elucidat mai apoi,cand a venit cu carnetul de munca la angajare,el lucrase in acel interval pe diferite pozi...

Inteleg. La mine nici de experienta relevanta nu e prea mult cazul mai ales ca as dori sa schimb domeniul in care am mai activat. Daca as fi avut si eu pregatirea si experienta acelui dr. cu siguranta nu mi-as fi facut probleme totusi eu nu am decat un pic de experienta si situatia nu e deloc roz.

Multumesc pentru sfat si sper sa fii in continuare dispusa sa oferi sfaturi cand avem nevoie de ele :)
Pentru a participa la conversatia de pe BestJobs Forum intra in cont sau inregistreaza-te.

Cauta doar in titlu

Categorii Forum

Cei mai apreciati (ult. 30 de zile)

Cei mai activi (ult. 7 zile)

Sondaj
Cand vezi o reclama online ...

Dau click pe reclama.

Intru direct pe siteul brandului promovat.

Caut online informatii despre produsul/serviciul promovat.

Transmit mai departe mesaje legate de produsul/serviciul promovat.

Ma informez in vederea cumpararii produsului/serviciului promovat.

Niciuna din variantele mentionate mai sus.

Copyright © 2012 BestJobs Recrutare SA     Despre noi    Blog    Conditii    Confidentialitate    Ajutor    Site Map

close
Intra in cont
Conecteaza-te cu Facebook

Intra in cont
Am deja cont
Vreau cont BestJobs
Adresa ta de email
Parola
Introdu o adresa de email
Alege o parola
Prin conectarea cu Facebook sau apasarea butonului `Inregistreaza-ma`, declari ca esti de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare a site-ului.