![]() Raruiu_Florian a scris:
![]() ASTA ESTE TARA UNDE NU SE FAC ANGAJARI FARA PILE!!!Am revenit pe acest forum dupa o absenta considerabila,timp in care m-am ocupat mai mult ca oricand de a-mi gasi un loc de munca,trecand prin multe interviuri umilitoare si inutile care nu numai ca mi-au confirmat inca o data convingerea ca in aceasta tara de doi bani nimeni nu-ti da o sansa,dar m-au facut sa-mi indrept atentia spre credinta,spre Biserica,spre Dumnezeu,poate singurul care stie durerea mea cu adevarat,poate singurul care stie ce se intampla aici,poate singurul care mai ma tine in viata acum si nu m-a lasat sa pun capat tuturor suferintelor!Am sa impartasesc si voua cu orice ocazie am prin ce am trecut in tot acest timp,prin ce trec si cum am ajuns sa cred ca nimic nu se mai poate schimba in bine pentru mine...Stiu ca sunt multi in situatia mea dar mai stiu ca nu exista nimeni sa fi suferit mai mult si sa fi primit mai multe lovituri de la ceea ce unii numesc viata!
In acest travaliu din ce in ce mai dezumanizant,unde esti la un pas de a face gesturi extreme,adica in cautarea unui loc de munca,m-am lovit in tot acest timp de cand nu am mai postat nimic pe forum de mizeriile de zi cu zi(MLM-uri,asigurari de viata,Avon,Oriflame,Dana Gold,cum sa castigi bani pe net sau fel si fel de propuneri de afaceri imposibile,stupide si jignitoare la adresa rasei umame),mizerii pe care daca le-am accepta am ajunge in scurt timp mai aproape de marginea prapastiei.Recunosc,am avut parte printre altele si de doua interviuri unde am fost acceptat(joburi adevarate,fara niveluri,fara targete,fara bonusuri in functie de performante,etc.)insa aceste doua joburi erau prin natura lor menite a fi refuzate de catre orice fiinta omeneasca rationala,pentru ca presupuneau munca zi lumina,departare enorma de casa si salariu de 600 ron...in Romania lui 2010!!!Una peste alta,avand in vedere prin ce suferinte am trecut in ultimul timp,suferinte pe care vi le voi destainui,dupa cum am zis,treptat,nu exista convingere mai mare pentru mine decat ca:IN ACEASTA TARA,DACA NU AI PILE,NU VEI LUCRA NICIODATA IN VIATA TA SI VEI MURI DE FOAME!!! Categoria: Discutii generale pe data de 01.02.2010
![]() de ce pare jignitor un job la care ai target si bonus de performanta? nu vorbesc de MLM aici, dar daca te stii bun nu trebuie sa iti fie frica sa primesti bani in functie de realizari nu in functie de timpul stat la servici. la noi sunt foarte cautate locurile de munca unde primesti salariu fix indiferent ca muncesti sau stai de pomana joburi care in "lumea civilizata", unde vrem sa ajungem cat mai repede, au disparut de mult timp.
Cand angajezi un om, prezenta pe forum nu trebuie sa fie un factor decizional(ar fi acelasi lucru ca si a apela la o "pila"). Stefan in calitate de sef de departament (manager cu pregatire de inginer - asta pentru @shaolin si @florian) a ales omul care i se pare cel mai potrivit. Pe propria lui raspundere. Si nu e nimic de comentat in asta. Punct. Hai sa intervina si persoana care l-a intrebat pe Stefan de angajarea forumistilor..... adica eu:))))...Nu ma refeream la mine(sunt la mare departare de Bucuresti),si in nici un caz sa-i angajeze...ci pur si simplu sa-i incurajeze sa aplice..putea sa spuna ca nici nu are legatura cu el..dar ca este un loc unde stie ca se fac angajari pe "bune"..ideea de a vinde un pont.
asa este, nu am explicat eu bine cum a decurs discutia... :)
asa este, nu am explicat eu bine cum a decurs discutia... :)
asa este, nu am explicat eu bine cum a decurs discutia... :) Si sa fim seriosi cati dintre noi nu ne-am bucurat cand am primit un pont??Ideea este sa stii sa fructifici acel pont sau competentele sa iti permita sa o faci,asta nu inseamna sub nici o forma ca recrutierul acela este obligat sa te angajeze,incalcandu-si principiile.(dar daca esti bun ai si tu sansa ta fiind un loc unde nu se practica "nepotismele")
Asa este Florian Raruiu!Si eu imi caut de lucru din octombrie si nu gasesc, am incercat si prin prietenii (nestiind ce alta metoda sa mai folosesc in afara postarii CV-lui meu pe site-urile specifice de angajari) dar nu au dat roade....M-am plictisit acasa si nu stiu ce sa fac, daca as fi avut banii m-as fi inscris la un master sau la un curs , dar de unde....doar speranta mi-a ramas!! Iar cei ce se vaita de sef, de colectiv, de munca mai bine s-ar multumi cu ce au ..... cati nu si-ar dori sa fie in locul lor mai ales pe criza asta cand nu te angajeaza nimeni!!!
s-ar putea sa stai acasa pt ca doresti un job fara targete, fara bonusuri de performanta si totusi bine platit. intradevar un astfel de job se obtine numai pe pile. cat despre shaolin nu are un loc de munca pt ca toate posturile de "manager" sunt ocupate de dentisti si ingineri!
toate problemele voastre nu au nici o legatura cu politica ci cu modul de a gandi. postul respectiv a fost dat (si inca este, caci mai caut 1 persoana) inclusiv pe bestjobs ;)
sunt sigur ca cine se potriveste profilului, deja a si trimis CV-ul dar pana la urma nu am inteles: e bine sau e rau ca nu angajez pe pile? ca mesajele acestea au devenit foarte confuze pentru mine... :) in topic te plangi ca numai pe pile te poti angaja, iar despre mine spui ca aveam "datoria morala de a incuraja forumistii sa aplice la postul respectiv" cand eu am spus ca doream sa fiu impartial precum am spus, cine se potrivea profilului si are nevoie de un job, sunt sigur ca nu avea nevoie de nici o incurajare speciala sa aplice ;) si apropo de potrivirea profilului, din cateva sute de CV-uri (erau 300 in primele zile) sosite, abea am reusit sa selectez 10 care se si potriveau cerintelor (foarte clar exprimate in anunt)... Haideti sa vb. si la concret...Stefane ,de ex. Florin ar avea sanse sa obtina acel job la firma unde muncesti tu avand in vedere ca i-ai vazut c.v. si evident cunosti si cerintele postului?(eu si poate multi nici nu stiu despre ce post e vb, firma cu atat mai putin).
Motiveaza raspunsul...desi in cadrul unui interviu real nu se pune in discutie aceasta cerinta.
Pentru a participa la conversatia de pe BestJobs Forum intra in cont sau inregistreaza-te.
|
Cei mai apreciati (ult. 30 de zile)
Cei mai activi (ult. 7 zile)
Sondaj
|
pe 02/02/2010
daca oamenii nu trebuie apreciati nici dupa pile (normal, de altfel), nici dupa performante, care ar trebui sa fie criteriile?
multumesc :)
PS: te inseli, se angajeaza si fara pile, eu chiar am angajat luna trecuta in departament un om (fara pile) si urmeaza sa mai angajez pe cineva si sa vezi ironie: cineva de pe forum m-a intrebat de ce nu am angajat pe cineva dintre forumisti, iar eu i-am spus ca deoarece nu cred ca cineva pe care il cunosc de pe forum sau de oriunde altundeva ar trebui sa aiba mai multe sanse decat oricine altcineva care aplica in mod corect