![]() mimisivi a scris:
![]() Daca ai o lamaie, fa o limonadascriu aceste randuri pentru toti cei care simt ca au fost nedreptatiti de soarta si ca ei ar merita mai mult, dar altii nu le ofera nici o sansa
si voi incepe cu un pasaj din Dale Carnegie --------- "Cand ai o lamaie, fa o limonada." Asta face un mare educator. Dar prostul face exact pe dos. Daca descopera ca viata i-a dat o lamaie, se da batut si spune: "Sunt terminat. Asta mi-e soarta. Nu am nici o sansa." Apoi se inversuneaza impotriva intregii lumi si se complace intr-o orgie de autocompatimire. Dar cand inteleptului i se da o lamaie, acesta spune: "Ce lectie pot sa invat din aceasta nenorocire? Cum imi pot imbunatati situatia? Cum pot sa fac o limonada din lamaia asta?" --------- daca te recunosti in pasajul de mai sus, fie in postura prostului ce se lamenteaza, fie in postura inteleptului care se intreaba cum isi poate imbunatati situatia, du-te acum la cea mai apropiata librarie, ia cartea lui Dale Carnegie, `Lasa grijile, incepe sa traiesti`, deschide-o la pag. 161 si apuca-te sa citesti nu stiu daca Dale Carnegie a fost mai intelept si mai inteligent decat esti tu, dar cu siguranta a fost mult mai intelept si mai inteligent decat sunt eu, asa ca ma straduiesc sa-i urmez invataturile nu toti suntem favorizati din nastere de soarta, dar toti avem un potential infinit de a ne imbunatati situatia. Singurul lucru pe care trebuie sa-l facem pentru a trai mai bine, este sa schimbam registrul: in loc sa ne plangem soarta, sa ne intrebam cum putem sa o imbunatatim si sa facem ceva pentru asta; pentru fiecare lamentare sa citim o carte de autodezvoltare, pentru fiecare ocazie cand ne-am plans, sa mergem la un eveniment/curs/seminar/expozitie si, mai ales, tot ce invatam, sa aplicam in loc sa fim tristi pentru lucrurile pe care nu le avem (inca), sa fim recunoscatori zilnic pentru cele pe care le avem (un pahar cu apa, o farfurie cu mancare, sanatate, familie, o haina sau un pix, un calculator sau acces la internet, o carte sau un acoperis deasupra capului, lucruri pe care miliarde de oameni nu le au si poate nu se simt atat de nenorociti ca noi) iar daca te consideri defavorizat de soarta si ca nu mai ai nici o sansa, intra pe youtube la http://www.youtube.com/watch?v=yo_24_qTNac ca sa vezi ce inseamna cu adevarat sa iti faci o limonada cand ai o lamaie cine are urechi de auzit, sa auda succes :) Categoria: Discutii generale pe data de 13.05.2009
![]() ALELUIA ! FACI PARTE DINTR-O LUME PARALELA CU A CELOR MULTI SI LOVITI DE ASA ZISA CRIZA! NU PREA SEAMANA IN GANDIRE OMUL CARE A DAT INTERVIUL LA GUERILA CU CE POST-URI AI TU PE SITE-UL ASTA ! SI CA SA ITI DAU SATISFACTIE O SA-MI DAU CU PAREREA [CUM FACI SI TU IN ORICE DOMENIU ] CHIAR DACA NU SUNT PSIHOLOG : CRED CA POTI SA SOCIALIZEZI DOAR IN FATA UNEI TASTATURI LA CAT DE OPTIMIST ESTI "sunt la fel de activ pe cel putin 2 alte forumuri, precum si pe alte platforme online
- am un job full time (8-9 h / zi) cu mai multi oameni in subordine (manager) - sunt implicat in mai multe proiecte legate de dezvoltarea personala - imi dezvolt o afacere proprie, dupa program - am scris o carte (www.concediaza-ti-seful.ro) si lucrez la a doua - scriu articole si tin prezentari - in fiecare dimineata ma duc la sala de fitness, inainte de serviciu - particip la seminarii de dezvoltare personala - petrec zilnic timp cu familia - citesc cel putin 1 carte / saptamana - lunar fac cel putin 2 excursii (anul trecut faceam saptamanal) - samd (trebuie sa recunosc ca nu ma uit niciodata la TV) nu stiu daca acest stil de viata ma califica sa dau sfaturi, dar eu o fac intotdeauna cu placere, atat pe forum, cat si personal; este treaba fiecaruia daca le urmeaza sau nu iti doresc numai bine succes :)" POSIBIL SA MA INSEL CA NU SUNT DE SPECIALITATE ! b24cul,
pana una alta, eu am initiat `intalnirea forumistilor`, tocmai pentru ca aproape tot ce fac presupune intalniri face-to-face (atat la job si in afacere, cat si in cadrul proiectelor in care sunt implicat) iar daca `lumea celor loviti de asa zisa criza` este o lume a bocitorilor ce nu stiu decat sa se vaicareasca, prefer sa fiu intr-o alta lume succes :) PS: daca ai ceva cu persoana mea, este dreptul tau, totusi, forumul este un spatiu unde dezbatem idei, nu judecam persoane; daca nu vrei sa fii doar un alt `ghertoi de forum`, atunci ataca-mi ideile (cu argumente), nu persoana ai mai multe conturi pe bestjobs sau ma insel? ai vreo legatura cu anuntul pt meditatii din berceni ? esti femeie [ ramona75 ] ? aaaaaa si inca ceva ! doar tu , BABI MINUNE si SORIN COPILUL DE AUR ATI REUSIT sa face-ti o limonada dintr-o lamaie; si ei cerseau cate un leu pt covrigi si acum sunt foarte ocupati cu cantarile . ultima remarca am facut-o vis a vis de limbajul tau de manager si de patron educat [ "ghertoi de forum " ] .mai multe nu pot sa-ti spun ca ma injosesc eu prea mult si..... " vitelul daca-l bati [la cap sa nu crezi ca te amenint ] il destepti si il ridici la rang de bou"! nu am nimic personal cu tine doar ca ce comentezi in general nu prea are contact cu realitatea din ROMANIA de azi . ma repet ideile tale nu seamana cu ale celui ce a dat interviul la radio ?
eh, mimisivi, nu pune la suflet. Oricum bocitorii de profesie tot asta or sa faca indiferent de indemnurile binevoitoare ale altora.
ai grija mimisivi ca ai devenit un "FORMATOR DE OPINII " {adu-ti aminte cazul becali]
oau, cat de profund esti b24cul.............
cata elevare intelectuala si adaptabilitate crescuta reiese din mesajele tale...... la radio [dl Stefan Murgeanu ] nu pare femeie si nici nu debiteaza aberatii dar am mai gasit niste anunturi in care o doamna cu acelasi nick name oferea meditatii la lb. romana.mai astept comentarii si de la geza1974 { "ai mai multe conturi pe bestjobs sau ma insel? " ]
@b24cul
esti mai important decat toti astia de pe aici? da? ai scris tu carte? nu da' critici ai tu sfaturi bune pentru toti oamenii cu probleme? nu da' critici ti-ai oferit macar odata timpul pentru a-i ajuta personal pe altii? nu da' critici ai venit macar la o intalnire organizata de mimisivi & comp? nu da' critici ai initiat tu astfel de intalniri? nu da' critici te intereseaza real imbunatatirea calitatii vietii celui de langa tine? nu da' critici ai vorbit in vre-o emisiune la radio? nu da' critici te uiti sa vezi cate mizerii faci in jurul tau? nu da' critici esti psiholog? nu da' critici pentru ca: “Be careful what you pretend to be because you are what you pretend to be.” (Kurt Vonnegut Jr.) uite mai jos un sfat lasa forumul o vreme, mergi cu vaca macar un pic.. liniste-te la aer curat, ia-ti o carte, citeste, mediteaza si pe urma te intorci si iti ceri scuze pentru ca vorbesti prost despre oameni pe care nu ii cunosti in fata unor oameni pe care nu ii cunosti (aceeasi atitudine o ai si fata de familie? sotie, copil, etc?) succes ps: ai si tu dreptul la replica dar te rugam sa fii punctual ;) vezi prezentul exemplu "elinquilino
(+17) pe 08/05/2009 vai shaolin, dragutz din partea ta sa faci astfel de urari. Ptiu, trebuia sa citesc toate comentariile postate pe aici inainte sa te invit la intalnirile noastre. Eh, asta e.. cine stie ce deznodamant fulminant va avea aceasta intalnire. oricum, iti doresc tot ce imi doresti tu mie si sa ti se'ntample tie. atat. succes tuturor :D" trebuia sa pui ghilimele si aici ca tot citat este : b24cul (+3) pe 12/03/2009 NICU PT "ONELENE " : NU INTELEG DE LA CINE ASTEPTI UN RASPUNS SI LA CE ANUME SA TI SE RASPUNDA ;IN LEGATURA CU ID-UL MEU TIN SA TE INFORMEZ CA "B24CUL" VINE DE LA CU TOTUL ALTCEVA DECAT "COOL" [GROZAV] ! CE-MI DORESTI TU MIE SA TI SE INTAMPLE! legat de intalnirea pe care mi-o dai [ "mergi cu vaca macar un pic"] tin sa te anunt ca nu sunt zoofil si nici macar nu ma omor dupa lapte ca sa te mulg macar VITA ! @b24cool :) :)
Pana la urma nu inteleg care este problema ta.... Esti suparat pe cineva anume? Sau pe ideile cuiva.... Sau poate propria ta persoana te deranjeaza...? Daca vrei, iti traduc eu povestea cu lamaia: "Daca ai o lamaie, fa o limonada" inseamna strict, ca atata timp cat ai macar o optiune de a face ceva, actioneaza si nu iti pierde timpul cu vaicareli si autocompatimire. Sau zis altfel actiunea aduce rezultate, vaicareala nu genereaza nici macar compasiune, ba poate crea chiar dezgust si dezconsiderare. PS. b24cool.... cat despre conturi multiple nu ai tu nici o treaba. Intamplarea face ca ideile mele, ale lui Stefan Murgeanu si ale lui Dan Cojocaru sa fi fost foarte apropiate. Si cum oamenii ce se aseamana se aduna, uite asa cu ajutorul forumului s-a infiripat o prietenie frumoasa, intre oameni care inainte nu se cunosteau de loc. ... dar poate ca pentru tine este prea greu de inteles cuvantul "prietenie"..... So, ai dorit sa ai o interventie din partea mea, ai primit-o. Sa auzim de bine. multumesc :)
PS: se pare ca mai e cineva caruia trebuie sa-i dau ignore; succes :)
Pentru a participa la conversatia de pe BestJobs Forum intra in cont sau inregistreaza-te.
|
Cei mai apreciati (ult. 30 de zile)
Cei mai activi (ult. 7 zile)
|
pe 13/05/2009
cand vei manca resturile lasate de altii la fastfood, cand vei strange bucatile de paine lasate pe tavi prin cantinele studentesti, cand vei dormi prin gara si prin parc inainte de un examen la facultate sau de un interviu pentru un job, cand vei cere in statia de autobuz 1 leu de la un amic pentru un covrig, dar in loc sa mananci, te duci la un internet-cafe sa iti cauti un job sau sa te pregatesti pentru interviu, cand iti vei tine singurul rand de haine curate la cate un prieten si il vei imbraca numai pentru interviu sau examen, cand nu vei sti ce vei manca in ziua asta sau unde vei dormi in noaptea asta... ei bine, doar atunci te rog sa imi vorbesti de cei care au primit totul pe tava...
succes :)
www.concediaza-ti-seful.ro