![]() anca82zanfir a scris:
![]() Sistem bancarCum se desfasoara procesul de recrutare in domeniul bancar?Ai sanse sa intrii in acest domeniu, fara experienta, cand pentru un post aplica 500-1000 de candidati? Povesti despre experientele de angajare din domeniul bancar.
Categoria: Discutii pe domenii pe data de 30.08.2008
![]() Regula zilei: afli, intri, speri; sperii, scrii
17/02/2011 a afla: afl + u > aflu (eu) –> afl + i > afli (tu) a intra: intr + u > intru (eu) –> intr + u > intri (tu) a spera: sper + Ø > sper (eu) — > sper + i > speri (tu) a speria: speri +i > sperii (eu, tu) a scrie: scri + u > scriu (eu) –> scri + i > scrii (tu) Am fost angajata ca agent carduri de credit.Am fost la 2 interviuri,unul cu ASM-ul bancii si unul cu RSM-ul.Nu am avut experienta in sistemul bancar si specializarea de la facultate era in comert si turism.Dupa aceste doua interviuri de cca 30 de min fiecare am asteptat cam 2 zile pt un raspuns final si a fost pozitiv.In timpul cat am lucrat acolo am facut un curs de vanzari de o saptamana,asa crerea banca,bineanteles platit de ei.Salariile nu stiu daca mai sunt si acum aceleasi dar erau destul de bune atunci,asta se intampla in 2009 si in functie de cate carduri faceam,aveam comision si ajungeam la un salariu frumusel.
Si eu am intrat in sistemul bancar acum 1 an, fara pile. Am intrat in prima agentie a bacii unde doream sa ma angajez care mi-a iesi in cale si am intrebat daca pot face un stagiu de practica la ei. M-au primit, am stat 4 saptamani. Mi-am exprimat si dorinta de a ma angaja in banca respectiva, dar cum in agentia respectiva nu aveau post disponibil, am fost indrumata catre alta agentie a aceleasi banci, unde am fost angajata dupa inca 4 saptamani. Deci se poate si fara pile. Trebuie doar sa mergi in banca si sa iti lasi CV-ul. La noi in agentie de exemplu acum a fost angajat un tanar. A lasat CV acum cateva saptamani, a fost contactat de director pentru interviu si a fost angajat.
Perseverenta si seriozitatea merg mana in mana.
buna...am 29 de ani, absolventa 2007 a Facultatii de Finante Banci si Contabilitate Bucuresti ,si master la Marketing si Negocieri in Afaceri.Ce sanse am sa lucrez in domeniul bancar cu experienta si fara pile??? Eu imi doresc sa lucrez in acest domeniu foarte mult, dar nimeni nu ma ia in seama.... cum sa incep sau care sunt sansele mele??
va multumesc
iti doresc mult succes Da se poate intra in sistemul bancar..trebuie multa perseverenta...rabdare...ceva experienta, chiar in alte domenii, si momentul potrivit.Nu trebuie pile si nici cunostiinte din domeniu. Puterea de munca, onestitatea si optimismul sunt calitati apreciate de cei care vor cu adevrat sa angajeze oameni muncitori si seriosi in acest domeniu.
Eu m-am angajat recent in acest domeniu si sunt foarte multumita. Am avut si noroc, e adevarat, insa am stiut sa speculez momentul.Am trimis cv-ul impreuna cu o scrisoare de intentie adaptata job-ului, iar in 2 sap maxim am fost contactata si chemata la interviu la Bucuresti. A urmat o zi plina de etape de selectie si rabadare. Peste 3 zile am fost sunata si mi s-a dat vestea cea mare. Nu am facut altceva decat sa fiu eu insami si sa arat cat mai clar cat de mult imi doresc sa lucrez cu ei si ce vreau de la ei. Sfatul meu pt cei care vor sa intre in acest domeniu este sa arate o disponibilitate mare spre munca si deplasari, spre a invata lucruri noi. Aplicati si la internship-uri si programe pt tineri absolventi, chiar sunteti luati in seama, daca dati dovada de seriozitate si inclinatie spre domeniu.Nu asteptati sa stati in spatele unui birou, sau sa va gasiti de lucru numai in orasul in care locuiti. Largiti-va orizontul si veti descoperi o alta lume, veti deveni mai increzatori in propriile forte.
Pentru a participa la conversatia de pe BestJobs Forum intra in cont sau inregistreaza-te.
|
Cei mai apreciati (ult. 30 de zile)
Cei mai activi (ult. 7 zile)
|
pe 14/03/2011
Esti interesat(a) sa iti construiesti o cariera in domeniul bancar, contacteaza-ma.
Voi incerca sa iti ofer un sfat si cateva informatii care te vor ajuta.
Buna Sorina,
Mai sunt valabile sfaturile si informatiile din domeniul bancar?
Multumesc,
Poate daca eventual ai facut un internship intr-o institutie bancara sa te ajute .
In schimb,daca doresti sa desfasori activitate pe baza de colaborare,ca si consilier ,platit pe contract civil,gasesti multe oferte si nu cred ca e nevoie de interventia cuiva pt. a reusi .