X
OK
X
Do you?
OK
CANCEL

Anca
(Cluj-Napoca, Județul Cluj, România, 31 ani, Feminin)
Activ ultima data in: 26 Februarie 2014

Posturi / Competente profesionale:
reporter administrativ&politic - reporter, administration&politics domain 

Interesat de oferte part time / proiecte
Disponibil pentru relocare
Detin permis de conducere
Romana (Nativ):
Engleza (Avansat):
Franceza (Mediu):
EXPERIENTA
2010-03 - prezent  (6 ani si 7 luni)
reporter administrativ&politic - Marketing @ Monitorul de Cluj
realizarea de articole pe domeniile politic si administrativ
2009-07 - 2010-02  (7 luni)
producator stiri- editor coordonator- moderator emisiuni- prezentator stiri- reporter - Marketing @ AlphaTV, Cluj-Napoca
Ca la orice televiziune locala, sau cel putin la cele la care am lucrat eu, am facut de toate, de la reporter pana la prezentator, cu trecere prin redactor, editor si producator, atat pe stiri, cat si pe emisiunile administrativ-politice. Singura noutate si pe care o pot contabiliza drept realizare este un interviu in exclusivitate cu presedintele Traian Basescu, in timpul campaniei pentru prezidentialele din 2009.
2009-04 - 2009-07  (3 luni)
producator general stiri - Marketing @ AXA TV Transilvania, sediu central Baia Mare, sediu local Cluj
AXA TV Transilvania trebuia sa fie prima televiziune regionala, cu acoperire (si echipa de reporter-cameraman) in 13 judete ale Transilvaniei si Banatului. Sediul central urma sa fie la Cluj, unde se amenajase deja sediul. S-au angajat oameni- reporteri, cameramani, prezentatori, moderatori, editori, producatori,etc- atat in Cluj, cat si in celelalte judete. Eu sunt cea care, alaturi de director, am cautat oameni, am selectat CV-urile, am organizat interviurile. Am contribuit la intreaga organizare a spatiului si a aparaturii, am realizat grila de programe si am conceput formatul de stiri si talk-show. Raspundeam de coordonarea tuturor corespondetilor si a reporterilor, editorilor si prezentatorilor, in vederea emiterii a cel putin 6 buletine de stiri pe zi (initial era vorba de buletin din ora in ora) si a trei emisiuni, toate in direct, dintre care una facuta cu ajutorul unui studio mobil in fiecare zi in alta locatie din regiune. Am facut probe si am "dat la zid" vreme de doua luni, insa, cu putin inainte de lansare, patronul a abandonat brusc proiectul.
2009-02 - 2009-04  (2 luni)
producator- reporter- redactor emisiune Ovidiu Uscat - Marketing @ NCN, Cluj-Napoca
Am fost producatorul emisiunii "La Uscat", moderata de cunoscutul realizator TV Ovidiu Uscat, care se difuza in direct in fiecare vineri,in prime-time, intre orele 20 si 23. Era o emisiune complexa, cu minim 5-6 invitati, cu materiale montate in prealabil, cu public in platou (existau gradene amenjate,filmarea se facea cu patru camere si o macara), telefoane in direct, concursuri cu premii, foarte multa improvizatie, etc. Munca de producator la aceata emisiune insemna sa fii in priza non-stop, atat inainte de emisiune (cand faceam materialele, gaseam invitatii, faceam rost de public, eram si reporter si redactor si documentarist, stateam sa supervizez editarea cadrelor si montajul propriu-zis, faceam desfasuratorul si textele de prezentare), cat mai ales in timpul emisiunii. Fiind un show live de trei ore, desfasuratorul nu avea niciodata mai putin de 10 pagini, iar totul trebuia sincronizat la secunda. Eram si vocea din casca (moderatorului) si cea de la telefon (pentru telespectatorii care sunau)si cea din urechea regizorului de emisie. As putea spune ca am fost si regizor de platou, avand in vedere ca eram responsabila si de amplasarea decorurilor si organizarea publicului si a tot ceea ce tinea de intrarea in scena a personajelor. A fost cea mai interesanta, provocatoare si completa experienta media pe care am avut-o vreodata.
2008-10 - 2009-02  (4 luni)
moderator- realizator- producator emisiuni - Marketing @ NCN, Cluj-Napoca
Am realizat, impreuna cu un co-moderator, emisiunea "Cluj Zi de Zi", un format de emisiune informativa, difuzata in direct, zilnic, timp de doua ore, in prime-time, intre orele 20 si 22. Emisiunea avea in general trei parti, cu subiecte si invitati separati, plus revista presei. Toate subiectele, materialele si invitatii erau realizate de noi, cei doi moderatori. La fel si desfasuratorul emisiunii.
2007-07 - 2008-10  (un an si 3 luni)
producator stiri - Marketing @ NCN, Cluj-Napoca
post local de televiziune

Responsabilitati, Realizari
coordonarea departamentului stiri, de la organizarea activitatii reporterilor (sedinte de sumar, gasire si impartire subiecte)si cea a cameramanilor (programare filmari,organizare program de seara si de weekend), pana la corectarea si editarea stirilor,verificarea montajului, editare forma finala a buletinului de stiri. Eram de asemenea si redactor-prezentator de stiri, in weekend si realizator-producator-prezentator de emisiuni politice.
2004-12 - 2007-07  (2 ani si 7 luni)
redactor prezentator - Marketing @ RomanticFM, S.C. Antena1 S.A., Bucuresti
post de radio national

Responsabilitati, Realizari
redactor/prezentator, ceea ce inseamna ca redactam stiri din diferite surse, pe care apoi le prezentam. Cred ca am realizat foarte multe la Romantic. In primul rand, am fost initial reporter, timp de aproape un an, apoi am avansat la redactor si editor teriroriu.

Referinte, Alte observatii
pentru referinte- editor coordonator Sorin Solomon (sorin.solomon@romanticfm.ro)si redactor sef Rodica Minculescu (rodica.minculescu@romanticfm.ro)
2004-06 - 2004-12  (6 luni)
redactor prezentator - Marketing @ PrimaTV, Bucuresti
post national de televiziune

Responsabilitati, Realizari
verificarea, modificarea si prezentarea stirilor din buletinul "Focus" de pranz. Am lucrat si ca reporter inainte sa intru pe post, dar si dupa, in functie de necesitatile redactiei. Cea mai mare realizare a fost ca am ajuns sa lucrez pentru o televiziune nationala, ca prezentator chiar, desi aveam doar sapte luni de experienta in domeniu.

Referinte, Alte observatii
Nu a fost cea mai fericita perioada din viata mea, ca atare nici nu cred ca are sens sa completez partea cu referinte...
2004-01 - 2004-06  (5 luni)
agent de asigurari - Finante @ Allianz Tiriac Asigurari, Craiova
companie multinationala de asigurari

Responsabilitati, Realizari
sarcina mea era sa gasesc potentiali clienti pentru diversele tipuri de asigurari pe care le oferea firma. Apoi sa le prezint oferta si sa-i conving sa incheiem un contract. Dupa aceea, tot eu incasam ratele lunare si completam raportul de activitate.

Referinte, Alte observatii
A fost o munca de teren pe cat de intensa pe atat de interesanta. Am invatat sa cunosc oamenii mai bine, pentru ca aveam nevoie sa-i cunosc pentru a le vinde produsele cele mai potrivite, mai ales ca le vindeam o promisiune, o hartie, nu un produs.
2003-11 - 2004-06  (7 luni)
redactor prezentator (sport) - Marketing @ OlteniaTV, Craiova
post local de televiziune, retea de televiziune prin cablu

Responsabilitati, Realizari
redactarea si prezentarea stirilor din sport in cadrul a doua buletine informative zilnic.
Am facut si teren (reporter)pentru a ma familiariza cu domeniul sportiv. Am fost implicata in diverse campanii de promovare a postului,am participat la emisiunile matinale in calitate de realizator de rubrici diverse.


Referinte, Alte observatii
a fost o perioada foarte frumoasa din viata mea, a fost primul meu serviciu, am constientizat ce inseamna sa lucrezi in acest domeniu si am facut de toate! Am fost pentru o perioada "Raluca Arvat a Olteniei" si am contribuit la succesul unei televiziuni mici dar ambitioase!
STUDII
2009 -  In curs  (7 ani)
Universitatea "Babes-Bolyai"- Facultatea de Stiinte Administrative, Politice si ale Comunicarii - Jurnalism @ Master / Studii postuniversitare
Master "Productie Media"
2003 -  2007  (4 ani)
Universitatea "Spiru Haret" - Facultatea de Management Financiar-Contabil - Contabilitate @ Facultate (terminat)
Licenta in domeniul "Programe informatice de contabilitate si gestiune financiar-contabila"
EXPERIENTA
2010-03 - prezent  (6 ani si 7 luni)
reporter, administration&politics domain - Marketing @ Monitorul de Cluj, Cluj-Napoca
local newspaper
2009-07 - 2010-02  (7 luni)
reporter & editor & anchor & news producer - Marketing @ AlphaTV, Cluj-Napoca
local TV station
2009-04 - 2009-07  (3 luni)
general news producer - Marketing @ AxaTV Transilvania, Cluj-Napoca
regional TV station/network

I was the main co-ordinator of the news department, which included both news bulletins and info-tainment shows. I selected the crew within 14 counties where we had correspondents, plus the central crew within the main TV station. It was a start-up project, for the first regional TV network in Romania. Unfortunately, it all felt rapidly because of bad management and lack of finance.
2007-07 - 2009-04  (un an si 9 luni)
news producer & anchor - Marketing @ NCN TV, Cluj-Napoca
local TV station/network

Responsibilities, Achievements
I was responsible for the news bulletins, meaning I had to coordinate a team of over 20 people, from reporters, to camera-men, to sound and image editors so that everything goes well and we have the best news bulletin of the day. This job is a mixture between more than 3 jobs, from coordinating editor, to anchor and tehnical support. I also made (produced, covered stories) and introduced daily live, two hours TV shows.
2004-12 - 2007-07  (2 ani si 7 luni)
editor & introducer - Marketing @ RomanticFM, S.C. Antena1 S.A., Bucharest
national radio network

Responsibilities, Achievements
gathering reference materials (from the Internet, news agencies and conferences- field activity), editing, proof reading and introducing news.

References, Other observations
for furter references u may address:
-coordinating-editor Sorin Solomon (sorin.solomon@romanticfm.ro)
-chief-editor Rodica Minculescu (rodica.minculescu@romanticfm.ro)
2004-06 - 2004-12  (6 luni)
editor & news anchor - Marketing @ PrimaTV, S.C. Amerom Television S.A., Bucharest
national television network

Responsibilities, Achievements
proof reading and introducing news within the noon (12 o'clock) "Focus" news bulletin. Asides from that, I did cover-stories and news covers for different domains for the news bulletins.

References, Other observations
It was my start in the national area of mass-media.
2003-11 - 2004-06  (7 luni)
reporter & sports anchor - Marketing @ OlteniaTV, S.C. Cable&Networking OlteniaTV S.A., Craiova
local television network

Responsibilities, Achievements
gathering information, proof reading and introducing news within the main two news bulletins of the day. I also had various tasks, in order to learn everything about how a television works. I did interwies, cover stories for sports events and the "early in the morning" show.

References, Other observations
It was my first job, my first earned money and my first "career-love". It is something I discovered I liked and was good at, besides Economics, the path I had chosen for University.
STUDII
2009 -  In curs  (7 ani)
"Babes Bolyai" University- Faculty of Political, Administrative and Communication Sciences - Jurnalism @ Master / Studii postuniversitare
Master in "Media Production"
2003 -  2007  (4 ani)
"Spiru Haret" University - Faculty of Financial and Accounting Management - Contabilitate @ Facultate (terminat)
Accountant and Informatics Administrator.
Intra in cont
Continua cu Google
sau

Introdu adresa de email cu care ai creat contul, pentru a-ti reseta parola.
Atentie! Link-ul pentru resetarea parolei este valabil doar 8 ore de la solicitare.

Mi-am amintit parola